Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Затвор" - страница 3
В материалния свят има само две категории щастливи хора: глупаци и трансценденталисти. Глупаците са толкова забравени, че успяват да се убедят, че са щастливи в този материален затвор. Трансценденталистите са щастливи, защото могат да надникнат над материалните дуалности и знаят, че условното им освобождаване е наблизо. Всички останали са по същество нещастни. Това е така, защото бедствието в материалния свят не може да бъде избегнато, както водата не може да бъде избегната в океана.
Бхакти Тиртха Свами
Бих лежала будни нощи и плачех много мислейки, татко ще се прибере ли вкъщи? Ще отиде ли отново в затвора? Ще убие ли?
Виктория Готи
Ти не виждаш своят затвор понеже решетките му са невидими.
Дан Милман
Но е по-добре да бъдеш унищожен на странни граници, отколкото да живееш в затвор от невежество и страх.
Едмънд Купър
Винаги съм мразел тълпите. Харесвам пустини, затвори и манастири. Открих също, че има по-малко идиоти на 3000 метра надморска височина, отколкото долу.
Жан Жионо
Всичко е отлично. Да всичко си има своя цена - рок звездите умират от свръхдоза, политиците ги хвърлят в затвора. Но от това, че мен ме поддържат голямо количество хора, аз изпитвам еуфория.
Алексей Навални
Как трябваше да се върже с мъж, без да му позволи да я затвори? И имаше ли някакъв начин да придобиеш неща, без тези неща да я притежават?
Кларис Лиспектор
Нашият дом е нашият затвор; но ние притежаваме свободата, ако можем да го украсим по свое усмотрение.
Коко Габриел Шанел
Щастието е най-страшният затвор на Земята.
Алън Мур
По-лесно е да не казваш нищо. Затвори си капана, закопчай устните си, може ли. Всички глупости, които чувате по телевизията за комуникация и изразяване на чувства са лъжа. Никой наистина не иска да чуе какво имаш да кажеш.
Лори Халсе Андерсен
Дори само един американец, който не е направил нищо нередно, да е притиснат от страха да заключи ума си и да затвори устата си, тогава всички американци са в опасност.
Хари С. Труман
Когато се свършат донкихотите, ще се затвори и книгата на Историята. В нея повече няма да има какво повече да се чете.
Иван Тургенев
Ако съм принуден да избирам между затвора и Белия дом за четири години, аз ще посоча затвора, благодаря ви.
Уилям Шърман
Когато за пръв път чух Елвис, разбрах, че никога за никого няма да работя и никога никой няма да бъде мой шеф. Почувствах се така, сякаш съм избягал от затвора.
Боб Дилън
Ужасно лесно е да бъдеш влюбен в затвора.
Дашиъл Хамет
Историята е пълна с хора, които са били в затвора или на кладата заради своите идеи. Обществото винаги пази себе си.
Нагиб Махфуз
Миналото не трябва да е вашият затвор. Имаш глас в съдбата си. Вие имате думата в живота си. Имаш избор в пътя, който поемаш.
Макс Лукадо
За всяко добро дело, получено от ръцете на филантропи, трябваше да плати, ако не пари, то с унижение. Както Цезар е имал Брут, и тук всяка благотворително легло е било свързано със задължителна баня, както и всяко парче хляб е отровен с безцеремонен залез в душата. Не е ли по-добре да бъде гост на затвора? Там, разбира се, всичко се прави по строго установени правила, но затова пък никой не се суети в личните дела на джентълмена.
О. Хенри
Всички ние заслужаваме доживотен затвор в собствените си тела.
Сирил Конъли
За бягство е нужно твърдо да знаеш не това, къде бягаш, а от къде. Затова е необходимо да имаш пред очите си своят затвор.
Виктор Пелевин
Има затвори, по-лоши от думите.
Карлос Руис Сафон
Август - месец, който в автобуса е невъзможно да се отвори прозорец, който не може да се затвори през декември.
Леонард Луис Левинсън
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
11
Следваща