Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Затвор" - страница 2
Вие можете да затворите певецът, но не и песента.
Хари Белафонте
Вие можете да затворите очи пред нещата, които не искате да видите, но вие не можете да скриете своето сърце пред нещата, които не искате да чувствате.
Честър Бенингтън
Ислямът беше като умствена клетка. Отначало, когато отворите вратата, птицата в клетката остава вътре: тя е уплашена. То е интернализирало затвора си. Отнема време на птицата да избяга, дори след като някой е отворил вратите на клетката й.
Аян Хирси Али
Много страни преследват собствените си граждани и ги интернират в затвори или концентрационни лагери. Притискането става все по-голяма част от системите.
Алва Мюрдал
Вие сте свободни пред слънцето на деня... и сте свободни пред нощната луна и нейните планети и сте свободни там, където няма слънце, луна или планети... но сте свободни, когато затворите очите ви към цялото същество. Но ти си роб на този, когото обичаш, защото го обичаш, и си роб на този, който те обича, защото той те обича.
Джубран Халил Джубран
Когато реалността е затвор, умът ви може да ви освободи.
Зак Снайдър
Той толкова искаше да направи бягство, да види звездите. А попадна в нов затвор.
Катрин Фишър
Преди си мислех, че човек е осъден на смърт или затвор, защото е виновен; сега знам, че е признат за виновен, защото не го харесват.
Лу Сюн
По пътя и в затвора винаги се ражда дружба и по-ярко се проявяват способностите на човека.
Лопе де Вега
В затвора човек си обещава правото на живот.
Джак Керуак
Благодарен съм за тези 27 години, които прекарах в затвора, понеже те ми дадоха възможноста да се съсредоточа. Когато аз излязох на свобода, изгубих тази възможност.
Нелсън Мандела
Всяка църква, която затвори човек, защото е използвала аргумент срещу нейното вероизповедание, просто ще убеди света, че не може да отговори на аргумента.
Робърт Ингерсол
Купете само нещо, което бихте били напълно щастливи да притежавате, ако пазарът се затвори за 10 години.
Уорън Бъфет
Когато си в затвора, добър приятел ще се опита да те спаси. Най-добрият приятел ще бъде в килията до теб и ще каже: "По дяволите, това беше забавно."
Граучо Маркс
Щастието често прониква през врати, които сте забравили да затворите.
Джон Баримор
Може би единственото място, където човек може да се чувства наистина защитен, е в затвора с максимална сигурност, с изключение на непосредствената заплаха от освобождаване.
Джърмейн Гриър
Родени в затвор, с тежести на раменете и мислите си, не можахме да стигнем до края на нито един ден, ако възможностите да прекратим всичко това не ни подтикнаха да започнем на следващия ден отначало.
Емил Чоран
Затворът беше резултат от това, че не отделих време за себе си. Затова бях принуден да отделя малко време за себе си.
Крисчън Слейтър
Робството е затвор за душата.
Плавт
Имам рафт с книги за комфорт, които чета, когато светът се затвори в мен или се случи нещо неприятно.
Ан Маккафри
Всички наши наказателни институции, включително затвори, закони, църковни изповедални и така нататък, са системи на илюзия. Редът на Вселената, безкрайната справедливост на Ин и Ян, естествено се грижи за всяко движение и компенсация. Не е нужно да измисляме произволни начини за балансиране с наказанията.
Мичио Куши
Моментът измина, вратата между животите, които можехме да водим, и животите, които водихме, се затвори пред лицата ни.
Никол Краус
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
11
Следваща