Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Затвор"
Този, който отваря училище, затваря затвор.
Виктор Юго
Разумът, ограничен от езика се намира в затвор.
Симон Вейл
Затворите са построени от камъните на закона, публичните домове от тухлите на религията.
Уилям Блейк
Затвори очи и ще видиш.
Жозеф Жубер
Затвори очи и гледай.
Джеймс Джойс
Светът е затвор, в който една стая е по-хубава от останалите.
Карл Краус
Ако отида в затвора, поне няма да се налага да подписвам автографи.
Кърт Кобейн
Филмите ми са от онези, които се показват в затворите и самолетите - защото от там не може да се излезе.
Бърт Рейнълдс
Времето е бедата на човечеството, не изобретение на човек, но негов затвор.
Уилям Бъроуз
Най-великият затвор, в който живеят хората е страхът от това, какво ще си помислят другите.
Дейвид Айк
Единственото нещо, което затворите демонстративно лекуват, е хетеросексуалността.
Джон Д. Макдоналд
Писмата от затвора винаги са обезпокоителни.
Илайза Душку
Ако искаш тотална сигурност, иди в затвора. Там ще те хранят, обличат, ще ти оказват медицински грижи и други такива. Единственото нещо, което липсва, е... свободата.
Дуайт Айзенхауер
Хората се делят на две половини: такива, които лежат в затвора, и такива, които би трябвало да лежат в затвора.
Марсел Ашар
Пиедесталът е подобен на затвор - както всички малки, затворени пространства.
Глория Стейнем
Любовта към свободата е като цвете в тъмницата; само в затвора разбираш цената на свободата.
Хайнрих Хайне
Най-малкото, което мога да направя, е да говоря за стотиците шимпанзета, които точно сега седят наведени, нещастни и без надежда, гледайки с мъртви очи от металните си затвори. Те не могат да говорят сами за себе си.
Джейн Гудол
Блейк казва, че тялото е затвора на душата освен ако петте сетива не са напълно развити и отворени. Той разглежда сетивата като прозорци на душата. Когато сексът съдържа всичките сетива интензивно, той може да бъде като мистично преживяване.
Джим Морисън
Формула на затвора - недостатъка на пространството, компенсира излишното време.
Йосиф Бродски
Ако майката природа беше истински родител, тя щеше да бъде в затвора за малтретиране и убийства на деца.
Ник Бостром
Във всички култури задачата на религията е да затвори полето на непредвиденото... и да създаде убежища на абсолютното, където е възможно да бъдете водени от действие към слушане, от необходимост да бъдете, от планиране към надежда, от съдене към прощаване от крайното към безкрайното. Общество, в което такива открити пространства на вечността не съществуват или са само недостатъчно развити, умира от само себе си поради липса на въздух за дишане.
Ойген Древерман
Никога не съм бил в затвора. Никога не съм бил арестуван. Никога не съм бил затварян.
Самюъл Джаксън
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
11
Следваща