Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Линия" - страница 3
Мога да рисувам линии с молив, за да покажа, че нещо се движи, но ако пиша, се боря с това как да го напиша. Момчето изтича по коридора? Момчето бързо изтича по коридора? Момчето изтича по мраморния коридор? Измъчвам думите. Така че моят редактор работи много усилено. Щастлив съм, че я имам.
Брайън Селзник
Партизанската ситуация в италианския театър, особено в Централна Италия, се влоши до такава степен, че представлява сериозна опасност за войските, линиите за доставки, военната индустрия и икономическия потенциал. Борбата с партизаните трябва да се води с всички средства, с които разполагаме, и с най-голяма строгост. Ще защитя всеки командир, който превишава обичайната ни сдържаност в избора на методи при изпълнение на своите заповеди, е по-добре от неуспех или небрежност към действие.
Алберт Кеселринг
Дайте на всеки човек силата на бог и по-добре се надявайте той да има мъдростта и морала на бог, които да съвпадат. В моята морална линия няма нищо слабо. Ценя живота. Ето защо се боря да го защитя. Оплаквам всеки човек, когото загубя, и всяка жертва, която направя. Един живот или милиард, всички те са животи.
Дан Абнет
Вихрената река на времето прави нашата идентичност, а не монохроматичната простота на цвета на кожата или окончателните линии на международните граници.
Джайлс Фодън
Изглежда бягах в голям кръг и отново се срещнах на стартовата линия.
Джанет Уинтерсън
Някъде по линията изглежда сме объркали комфорта с щастието.
Дийн Карнасис
Как да тичам ултрамаратон? Изпънете гърдите си, поставете единия крак пред другия и не спирайте, докато не преминете финалната линия.
Дийн Карнасис
Следвайки стартовата линия на маратон, независимо от езика, който говорите, от Бога, на когото се покланяте, или от цвета на кожата си, всички ние сме равни. Може би светът би бил по-добро място, ако повече хора бягат.
Дийн Карнасис
Такъв живот, с цялото виждане, ограничено до Точка, и всяко движение до Права линия, ми се струваше неизразимо тъжен; и бях изненадан да забележа жизнеността и жизнерадостта на краля.
Едуин А. Абът
Добрата сатира идва от гнева. Идва от чувството за несправедливост, че в света има грешки, които трябва да бъдат поправени. И какво по-добро място да изкарате този кладенец от отрова и възмущение от редакция, защото сте на първа линия.
Карл Хайасън
Изненадата не е хумор. Мисля, че там може да има фина линия.
Кийгън-Майкъл Кий
Лицето ти е белязано с линии на живота, поставени там от любов и смях, страдание и сълзи. Красиво е.
Линси Сандс
Лидерите държат очите си на хоризонта, а не просто на долната линия.
Уорън Бенис
Мениджърът държи очите си на долната линия, лидерът – на хоризонта.
Уорън Бенис
Ако всички пътища, по които вървях, бяха маркирани на картата и свързани в една линия, това би изглеждало като минотавър.
Пабло Пикасо
Цялото развитие на човечеството върви не по права линия, а по сложна крива, тъй като пътят се определя не от компас и линия, а от борбата на живите сили, които се изтеглят в различни посоки.
Лев Троцки
Имах предвид, че китайският народ не е наясно със собствения си капан. Те вярват, че живеят в свободно общество, но не осъзнават колко много са наблюдавани и контролирани, колко информацията, която получават, е ограничена и изкривена, докато не излязат от линията, тоест и не почувстват тежката ръка на държавата пада върху тях.
Ма Дзиен
Имам лична линия на комуникация с Бога и ще му кажа всичко в собствената си спалня.
Мадона
Беше почти смешно. Животът изглеждаше направо случаен в своята краткост, а смъртта беше ударна линия за лоша шега.
Маурийн Джонсън
Как да започна да пиша книга? Седя там, измислям начална линия и след това вървя малко по малко. Ще се чудя, добре, какво предстои? И това продължава до самия край. Вече повече от дузина години имам повтарящ се сън, в който чета книга и страниците са празни, но докато чета, думите започват да съществуват толкова бързо, колкото очите ми могат да се движат. Странно, странно нещо.
Ник Тошес
Аз съм много класическа и структурна. Обичам изчистените линии и интересните, модерни детайли. Но аз искам да бъда рационализирана – по-малкото е повече.
Нина Гарсия
Борбата за идеали вече не може да приеме формата на борба между нациите, тъй като линиите на разделение по морални въпроси са вътре в самите нации и пресичат политическите граници.
Норман Ейнджъл
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
11
Следваща