Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Американец" - страница 11
Свръхнапрежението, нервността, запъхтяното бързане, интензивността и измъчеността на израза у американците са лош навик и нищо повече.
Уилям Джеймс
Отделният американец не е нищо особено. Той по нищо не е по-добър от средния българин. Но живее в рамките на система, която добре функционира, и той си върши точно работата, която е длъжен да свърши. Може нищо друго да не знае, но това, за което е сложен да върши, върши отлично.
Валентин Карабашев
Тъй че спокойно можем да не мислим за друго, а само да продължаваме напред с изправени глави, устремно, нали разбираш, и да се опитаме да вникнем в този свят така, както всъщност, честно казано, никой друг американец не е правил преди нас.
Джак Керуак
Факт е, че имах едно предаване с такова заглавие – то се казваше "Как ще ги стигнем... с Тодор Колев”. Многоточието точно това значи – че никога няма да ги стигнем. (Отговор на въпрос "Ще ги стигнем ли някога американците?")
Тодор Колев
- ... Ти знаеш ли, че аз цяла Европа съм изходил? Не съм като тебе дърво! Ти знаеш ли, че туй Иречек-Миречек ей тъй – зяпнали са ме слушали, като им заприказвам. Мен англичани, мен американци ихтибар са ми правили в Дрезден... че ти ли на ум ще ме учиш?...
Алеко Константинов
Честно казано, Хемингуей, Стайнбек, Селинджър са ми били добри приятели в четенето, без изобщо да ги осъзнавам като американци. През последните години вярвам, че Филип Рот е най-великият жив писател.
Йордан Костурков
Откриването на Америка не е заслуга на американците. Какъв позор! (270)
Станислав Йежи Лец
Американците са най-добрите механици в света. Америка, като нация, има най-големите способности за масово производство на машини. Следователно наш дълг е да създаваме военна техника, в която да вложим вроденото си превъзходство. Ние трябва да се сражаваме във войната с машини по суша и небе...
Джордж Патън
... Българинът е подмазвач и сервилен със силните и изумително жесток и безразличен към слабите. Това съм забелязал от личната си практика и на слаб и на силен човек. И какво е назиданието в тоя случай? – ще попита някой. Ето какво. Смятам, че един народ, който е подмазвач към силните и жесток към слабите няма как да има достойнство. Това – тази липса, болезнена липса на достойнство – се вижда от подмазването ни през последните стотина години на: турци, руснаци и германци, а сега и на европейци и американци, както даже и на бразилци. И грозното ни, неуважително отношение към единствените по-слаби от нас – македонците.
Калин Терзийски
В САЩ съм вече 50 години, но никой никога не ме е питал какъв си, що си, в какво вярваш, в какво не вярваш. Възхищавам се на американците, че са успели да поставят религията вън от политиката. Вярвам в силата на американската демокрация и ако един ден се окажа на нулата и трябва да започна живота си отново, ще мия чинии, но няма да напусна САЩ.
Шефкет Чападжиев
Предишна
1
...
8
9
10
11
(Текуща)
Следваща