Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Лекар" - страница 8
Всъщност ми харесва как говорят лекарите. Харесвам звука на науката. Харесва ми как думи, които не разбираш, обясняват неща, които не можеш да разбереш.
Ар Джей Паласио
Нека имате три главни лекаря - весел характер, покой и умереност които никога да не те напускат. Винаги следвай съветите им и се доверявай на техните предписания.
Арнолд от Виланова
Аз съм за легализирането на марихуаната. Защо да избирате тези лекарства? Валиумът е легален. Просто отивате на лекар и го получавате и предозирате - каква е разликата? Прозак, всички тези неща, така че защо не и марихуана? На кого му пука? Това е нещо, което расте от земята - защо не? Отидете да пушите глава зеле. Не ме интересува какво пушиш.
Хауърд Стърн
Когато самите лекари се разболяват, те често пренебрегват първите симптоми: за тях е трудно да се отърват от обичайната си роля и да се превърнат в пациенти. Смята се, че лекарите диагностицират собствените си болежки със сериозно забавяне.
Хенри Марш
Тези хора [лекари] планират начини да удвоят доходите си и излизат пред обществото с молбата, че са искрено заинтересувани от здравето и благосъстоянието на нашите деца и че пренебрегват своите програми за увеличаване на доходите за здравето на нашите бебета и за благополучието на учениците. Те са толкова хладнокръвни, колкото всяка класа престъпници по цялата земя. Наистина не познавам друга класа престъпници, които живеят от осакатяване, осакатяване и убийство на бебета и деца.
Хърбърт Шелтън
Болните се нуждаят от учители, а не от лекари, от здравни училища, а не от болници, от обучение, а не от лечение, от образование за правилен начин на живот, а не от обучение на болния навик. И те, и техните съветници трябва да се отърват от идеята за лечение и практиките, изградени върху нея.
Хърбърт Шелтън
Една модерна болница е като Гранд Сентръл Стейшън - цялата врява и глъчка е пълна с пушещи лекари, медицински сестри, санитари, пациенти и посетители. Безалкохолни напитки се продават на всеки етаж и всички пият тези популярни отрови. Вонята на химикали дразни носа, докато успокоителните заместват тишината.
Хърбърт Шелтън
Голямата грешка на лекарите е, че приписват възстановяването на действието на техните отрови, като същевременно са оставили извън сметка лечебните сили на самото тяло.
Хърбърт Шелтън
Можем да се блъскаме с лакти и да блъскаме колкото си поискаме за всеки пакетиран обяд, взета кърпа, прибран тиган и уговорен преглед при лекар, но докато отпускът по бащинство не се нормализира, докато училищата не звънят на бащите за болни деца толкова често, колкото се обаждат на майките, докато на синовете не се дава не само същия брой задължения, но и същите видове като на дъщерите, докато безпомощният татко от ситкома с колана за инструменти не стане толкова привлекателен, аз съм скептичен относно това колко много почва печелим всъщност.
Чандлър Бейкър
Нека болката на всяко живо същество бъде напълно изчистена. Нека бъда лекарят и лекарството и нека бъда медицинската сестра за всички болни същества по света, докато всички не бъдат излекувани.
Шантидева
Тя е първородното и любимо дете; те всички го знаят. Тя е високофункционалната, единствената, с която родителите им всъщност се гордеят. Лекар – по-скоро дерматолог, отколкото кардиохирург - но все пак лекар. Дан беше малко разочарование. А Джена - е, Джена си е Джена.
Шари Лапена
Баща ми ми каза, че когато съм се родил, бузите ми са били толкова дебели, че лекарите не са знаели кой край да ударят.
Шон Кови
Лекарят не е професия, това е призвание.
Арчибалд Кронин
От доказателствата, представени в тази книга, става ясно, че фармацевтичната индустрия върши пристрастна работа по разпространението на доказателства - да бъдем изненадани от това би било абсурдно - независимо дали става дума за реклама, повторение на лекарства, писане на думи, скриване на данни, подкупване на хора или провеждане на образователни програми за лекари.
Бен Голдейкър
Проследяваме всяко изцеление и казваме да се върнете при Вашия лекар и да се уверите, че сте излекувани, не изхвърляйте лекарствата си.
Бени Хин
Когато човек престане да се бои от смъртта, лекарите не са негови помощници...
Аркадий и Георгий Вайнер
Умът и тялото не са отделни единици, а една интегрирана система. Как действаме и какво мислим, ядем и чувстваме, са свързани с нашето здраве. Лекарите трябва да могат да преподават това поведение на пациентите.
Бърни С. Сийгъл
Лекарят, когото бих искал за себе си или за всеки друг, за когото се грижа, ще бъде този, който разбира, че болестта е нещо повече от клинична форма; това е опит и метафора, с послание, което трябва да бъде изслушано.
Бърни С. Сийгъл
Лекарите трябва да бъдат добри техници и да знаят как да предписват, но за да настъпи изцеление, те също трябва да включат философия и духовност в лечението си. Трябва да се чувстваме толкова добре, колкото и да мислим.
Бърни С. Сийгъл
Лекарите са заети да играят Бог, когато толкова малко от нас имат квалификация. И освен това работното място е заето.
Бърни С. Сийгъл
Това, което виждате при оцелелите е, че те изразяват чувства - няма да кажа някои от нещата, които казват на лекарите си, когато лекарите им казват, че ще умрат след шест месеца. Момче, уведомяват ли лекаря как се чувстват по отношение на това твърдение.
Бърни С. Сийгъл
Лечението на ума и тялото не трябва да бъде "алтернатива", нито пък допълващата и интегративна медицина трябва да бъде нещо, на което лекарите не са изложени по време на обучението си.
Бърни С. Сийгъл
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
11
Следваща