Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Лекар" - страница 7
Двете най-страшни думи във Вашингтон са "двупартиен консенсус". Двупартиен консенсус е, когато моят лекар и адвокатът ми се съгласят с жена ми, че имам нужда от помощ.
Патрик О'Рурк
За голямо огорчение на лекарите, тестостеронът не прави гей мъжете хетеросексуални. Щайнах, който кастрира хомосексуалисти и им имплантира нов комплект тестиси от хетеросексуални мъже, също се провали в това начинание.
Ранди Епстайн
Представете си свят, в който медицината е била ориентирана по-скоро към лечение, отколкото към болести, където лекарите са вярвали в естествения лечебен капацитет на хората и са наблягали на превенцията над лечението. В такъв свят лекарите и пациентите биха били партньори, работещи в една и съща цел.
Андрю Уейл
Повече от един опитен лекар е казал, че ако някой зададе правилните въпроси, пациентът ще постави диагнозата вместо вас по негови собствени думи.
Андрю Уейл
Може да има правни конфликти относно това дали регистрацията на намерение е достатъчна, за да ви квалифицира като донор на органи или дали лекарят все пак трябва да поиска разрешението на семейството ви.
Ричард Талер
Лекарите и болниците трябва да бъдат платени за доброто поддържане на пациентите си. Плащането им за извършване на повече тестове и операции създава лоши стимули.
Ричард Талер
Що се отнася до здравето ми, по-скоро лекарят ми ще основава решенията си на науката, а не на това, което той или някой адвокат смята, че ще се изправи пред съда.
Ричард Талер
Ако имах моя избор, книгите нямаше да се пишат на английски, а на изключително труден таен език... Този план щеше да има предимството да изплаши всички любители автори, пенсионирани политици, селски лекари... които нямаше да имат търпение да научиш тайния език.
Робъртсън Дейвис
- Винаги съм вярвал, че е необходимо да се даде възможност на природата да коригира онова, което човек е съсипал, - каза той. - Тялото ни знае как да се излекува, много по-добре от повечето учени лекари.
Ромен Сарду
Времето е най-добрият лекар. Необходимо е само да изчакате подводницата да легне на дъното.
Себастиен Жапризо
През 2012 година лекарите написаха достатъчно рецепти за опиоидни болкоуспокояващи, за да лекуват всеки възрастен американец денонощно за един месец.
Анна Лембке
Повече от 200 милиона рецепти за опиоидни болкоуспокояващи продължават да се изписват от американски лекари всяка година.
Анна Лембке
Огромният натиск върху лекарите днес да предписват хапчета, да извършват процедури и да удовлетворяват пациентите, всички в рамките на разединена медицинска бюрокрация и всички с поглед върху крайния резултат, допринесе за настоящата епидемия от лекарства, отпускани с рецепта.
Анна Лембке
Тъй като работя върху левкемия, образът на рака, който нося в съзнанието си, е на кръвта. Представям си, че лекарите, които работят върху рак на гърдата или рак на панкреаса, имат много различни визуализации.
Сидхарт Мукхърджи
Аз съм човек, всички сме - всички лекари - и скърбенето е естествена част от медицината. Като лекар скръбта е естествена част от медицината. Ако отречете това, отново ще влезете в този капан на лечение и победа. Мисля, че скръбта е много важна.
Сидхарт Мукхърджи
Лекарите се нуждаеха от мъртвите, за да лекуват живите.
Скот Карни
Лекарят бръснеше тази морава, сякаш беше брадичка на свещеник.
Стивън Крейн
Знаеха, че състоянието й не може да се облекчи с лечение. Това зависеше само от ежедневните действия на хората, от това какви решения се вземат от държавите, общностите и всеки жител на всеки континент. Животът й беше в ръцете не на един конкретен лекар, а на многомилиардно човечество.
Тимоте дьо Фомбел
Ако при лекарите има професионална склонност към самоубийство, то при учителите е към главоболие.
Тод Щрасер
И въпреки това не умрях. Изглеждаше, че дори лекарите не могат да ме отведат в гроба.
Том Холанд
Когато нискокачествените въглехидрати в диетата се покачат, лекарите наблюдават, че здравето на пациентите намалява и те не знаят защо, макар че е лесно да се обвиняват въглехидратите. Това, което никой не осъзнава, е, че проблемът е комбинацията от захар и мазнини.
Антъни Уилям
Без значение каква е професията ви - лекар, адвокат, архитект, счетоводител - ако сте американец, по-добре се справете с чувствителните услуги, защото всичко, което може да бъде дигитализирано, може да бъде възложено на най-умния или най-евтиния производител .
Томас Фрийдман
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
11
Следваща