Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Лекар" - страница 3
Със сигурност смятам, че след 10-20 години, по-голямата част от ветеринарните лекари ще са жени.
Ричард Адамс
Добрите лекари рядко са безстрастни. Те агонизират и се съмняват до пациентите.
Сидхарт Мукхърджи
Не съм впечатлен от това, което притежават хората. Но аз съм впечатлен от това, което постигат. Горд съм, че съм лекар. Винаги се стремете да бъдете най-добрите във вашата област... Не гонете пари. Ако сте най-добрият в своята област, парите ще ви намерят.
Томас Станли
В моя собствен опит като лекар не съм виждал чудодейно изцеление и не очаквам да го видя.
Франсис Колинс
Хирургът е човек, на когото пациентът дава огромен подкуп, така че да поеме отговорност за грешната диагноза на лекуващия лекар.
Хенри Луис Менкен
Мразя лекарите! Те ще направят всичко... да ви накарат да идвате при тях. Те ще продадат душите си. По-лошото е, че те ще продадат вашето, а вие никога не го знаете, докато един ден не се окажете в ада.
Юджийн О'Нийл
Исках да бъда хирург, вероятно повлиян от качествата на нашия семеен лекар, който се грижеше за детските ни заболявания.
Джоузеф Мъри
Това е най-доброто време за лекар, защото можете да лекувате и третирате състояния, които не са били лечими дори преди няколко години.
Джоузеф Мъри
Когато бях малка, родителите ми наистина искаха само да бъда учен или лекар; те дори не бяха чували за юридическия факултет. Мисля, че дори тези дни, ако трябва да кажете на майка си, че искате да бъдете моден дизайнер, художник или писател, много азиатски родители биха се разтревожили, защото не смятат, че това е сигурна кариера.
Ейми Чуа
Времето е най-добрият лекар на неизбежните злини.
Менандър
По това време не трябваше да купуваме от черния пазар. Човек можеше да отиде при лекаря си и просто да каже: "Слушай, трябва да натрупам маса, и искам да вземам нещо." Тогава лекарят щеше да каже: "За да е безопасно, прави го 6 седмици преди състезание." И това щеше да бъде. Дозата, която се вземаше тогава, няма и 10 процента от тази, която вземат сега. Може би 5 процента.
Арнолд Шварценегер
Не е ли малко притеснително, че лекарите наричат това, което правят "практика"?
Джордж Карлин
Репутацията на лекаря я създават знаменитости, умрели под негово наблюдение.
Джордж Бърнард Шоу
От лекарите и учителите изискват чудо, а ако то се случи, никой не се удивлява.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Любовта е сляпа, но бракът е гениален очен лекар.
Симон Синьоре
Този, който лекува болест, може да е най-умелия, но този, който го предпазва от нея, е най-сигурният лекар.
Томас Фулър
Стари пияници се срещат по-често, от колкото стари лекари.
Франсоа Рабле
Трудна работа е правенето на филми. Това е все едно да си лекар: работиш дълги часове, много тежки часове и това е емоционална, напрегната работа. Ако наистина не го обичате, значи не си заслужава.
Джордж Лукас
Да прибягва до желязото без крайна необходимост не подобава нито на лекаря, нито на държавника – това е свидетелство за тяхното невежество, а във втория случай към невежеството трябва да се добави още и несправедливост и жестокост.
Плутарх
За лекаря астрологията е безценна при диагностицирането на болести и предписването на лекарство, тъй като разкрива скритата причина за всички заболявания.
Макс Хайндел
Правата на жените не са нищо друго освен част от по-голямата картина, която са човешките права. На жените се доверява живота на децата си, дори служат като учители и лекари, но не им се доверява собственият им живот.
Манал Ал-Шариф
Начинът, по който повечето лекари практикуват медицина в момента, не работи.
Марк Хаймън
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
11
Следваща