Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Лекар" - страница 2
Лекарят ми каза да прекратя готвенето за четирима, поне ако не поканя още трима души.
Орсън Уелс
Пациентът няма вероятност да се възстанови ако направи лекаря негов наследник.
Томас Фулър
Не се чувствам много добре - трябва ми незабавно лекар. Позвънете на най-близкото голф игрище.
Граучо Маркс
Ние съвсем не сме лекари - ние сме болката.
Александър Херцен
Времето - то не лекува. То не заздравява раните, а просто ги покрива с марлена превръзка от нови впечатления, нови усещания, жизнен опит. И понякога се вкопчваш в нещо, тази превръзка отлита и свеж въздух попада върху раната, подарявайки ти нова болка... нов живот. Времето е лош лекар. Кара те да забравиш за болката от старите рани, като ти нанася нови и нови... Така и пълзим през целия живот, като негови ранени войници... И с всяка година в душата расте ли расте броя на лошо поставените превръзки.
Ерих Мария Ремарк
Човешкото тяло изпитва мощно гравитационно привличане в посока на надеждата. Ето защо надеждите на пациента са тайното оръжие на лекаря. Те са скритите съставки във всяка рецепта.
Норман Казънс
Задачата на лекаря е да възстанови равновесието в организма на болният.
Парацелз
От всички лекари, които познавам, психоаналитиците, сбор от свещеници с библия, ритуали и вяра, представляват най-зловещия, най-нелепия и най-неблагоприятен от вида.
Антонио Лобо Антунеш
Защо се срамувам да се събличам пред лекаря? В края на краищата той също е мъж като всеки друг.
Брижит Бардо
Добрият доктор ще те спаси, ако не от болести, то най-малко от лош лекар.
Жан Паул
Първа заповед на лекаря: не вреди.
Хипократ
Лекаря лекува болестите, но природата изцелява.
Хипократ
Лекаря трябва винаги да ободрява болният.
Хипократ
Философите понякога обсъждат диалектическите тънкости, които не са приложими в ежедневието. Лекарите се занимават с конкретни събития от живота, с практиката.
Хипократ
Любовта не признава друг лекар освен себе си.
Секст Проперций
Лекаря трябва да притежава поглед на сокол, ръка на девойка, мъдрост на змия и сърце на лъв.
Авицена
Казах на лекаря, че съм си счупил ръката на две места. Той ме посъветва да си я държа по-далеч от тях.
Родни Дейнджърфийлд
Едва малцина от тези, които ги мъчи кашлица отиват на лекар Останалите отиват на кино.
Алек Гинес
Добрият лекар трябва да бъде философ.
Гален
Силата на общността да създава здраве е далеч по-голяма от всеки лекар, клиника или болница.
Марк Хаймън
Разумно е да се очаква лекарят да признае, че науката може да няма всички отговори на проблемите със здравето и лечението.
Норман Казънс
Лекар, който не е уверен в своите сили, не може да постигне успех.
Парацелз
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
11
Следваща