Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Лекар" - страница 11
Времето е не само най-добрият лекар. То е и чудесен художник. Колко обикновени случаи то е позлатило в нашите спомени!
Ирина Вилде
Малка част от болните с кашлица отиват на лекар; останалите отиват в театъра.
Алек Гинес
...Няма в света случай някой да е умрял от марихуана. Това е според Световната здравна организация. Всеки ден в България се умира от мастика. Това ще ви го каже всеки лекар от "Бърза помощ". Какво трябва да се направи, ако обществото чак толкова се тревожи от употребата на стимуланти? Да се сложи предупреждение на мастиката и твърдите алкохоли.
Евгений Дайнов
Основното, за което ще работят депутатите от ГЕРБ-СДС, е продължаването на ваксинационния процес. Увеличаването на заплатите на лекарите и медицинските работници е наш приоритет, за който също ще настояваме. Планът за възстановяване и развитие трябва да бъде внесен незабавно в Европейската комисия и това ще бъде третият ни приоритет. Парламентарната ни група ще се казва ГЕРБ-СДС, като уважение към колегите. Председател на парламентарната група ще бъде Десислава Атанасова, зам.-председатели – Румен Христов, Тома Биков, Александър Ненков. Секретар на групата – Евгения Алексиева. За заместник-председател на Народното събрание ще предложим Росица Кирова. ГЕРБ-СДС ще бъде опозиция. Хаосът в държавата трябва да спре!
Бойко Борисов
Поради огромния натиск на медиите през последните две седмици, искам да потвърдя, че съм болен от СПИН. Смятах за коректно да пазя в тайна информацията досега заради близките ми. Но настъпи моментът приятелите ми и феновете да научат истината. Надявам се всички да се присъедините към лекарите ми в борбата с тази ужасна болест. Личният ми живот винаги е бил много специален за мен. Известен съм, че рядко давам интервюта. Така ще бъде и в бъдеще.
Фреди Меркюри
Когато отворих очи, не знаех къде съм. Не можех да позная майка си, баща си и брат си. Амнезията ми мина за 4 дни, но все още не помня някои неща от миналото. В главата ми започна да звучи един глас, който не млъкваше нито през деня, нито през нощта. Уплаших се! Срамувах се да кажа на лекарите, за да не ме пратят в лудница. Гласът започна да разказва миналото и бъдещето на познати и непознати. Видях съдбата на съседките си по легло, на лекарите, на сестрите, на санитарките. Разказах им я и постепенно пред вратата ми се изви опашка.
Теодора Стефанова
Понякога разумът ни прави толкова нещастни, колкото и страстите ни. За човек, изпаднал в подобна ситуация, можем да кажем, че е като болен, отровен от лекаря си.
Никола дьо Шамфор
Заплахата със занемарената хрема е за лекарите това, което е заплахата с чистилището за свещениците – истинско Елдорадо.
Никола дьо Шамфор
"Психологическата обстановка в казармата беше ужасна. Само 5-6 човека около мен знаеха да четат и пишат. С родителите почнахме да търсим начини да съкратя войниклъка. Тогава ме "преведоха" в София във Военна академия. Лекарите ме сбъркаха да им превеждам френски списания. След това ми оформиха една "диагноза", с която успях да съкратя войниклъка." - споделя пред в. "Труд" компроматите, които могат да се извадят за него с влизането му в битката за евродепутати през май 2007.
Константин Тренчев
Един лекар твърдеше: "Само наследниците плащат добре."
Никола дьо Шамфор
Предишна
1
...
8
9
10
11
(Текуща)
Следваща