Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Лекар"
Лекарят трябва да помни, че, обръщайки се към него, пациентът не очаква спорове за болестта и обяснения, а помощ.
Хипократ
Лекарят вижда човека в цялата му слабост, юристът - в цялата му злоба, а теологът - в цялата му глупост.
Артур Шопенхауер
Никога не посещавайте лекар, в чийто кабинет растенията са увехнали.
Ерма Бомбек
Ако болният много иска да живее, то всички лекари са безсилни.
Фаина Раневска
Лекарите са хора, които предписват лекарства, за които знаят малко, за да лекуват болести, за които знаят още по-малко, на човешки същества, за които не знаят нищо.
Волтер
Оставете ме на мира: все още имам краката си и една ръка. Кажете на лекаря да побърза с инструментите. Знам, че ще трябва да загубя дясната си ръка, така, че колкото по-скоро, толкова по-добре.
Хорацио Нелсън
Аз умирам от помощта на твърде много лекари.
Александър Македонски
В любовта, както и във всички, опитът - лекар, идващ след болеста.
Нинон дьо Ланкло
Лекарят от добрите общества за всеки свой пациент изобретява специална болест.
Елиас Канети
Заболяването от лоша съвест е извън практиката на всички лекари от всички страни по света.
Уилям Гладстон
Лекарите непрекъснато се трудят над запазването на нашето здраве, а готвачите – над неговото съсипване; обаче последните са доста по-уверени в успеха.
Дени Дидро
Казах на лекаря, че съм си счупил крака на две места. Той ми каза да престана да ходя на тези места.
Хени Янгмен
Колкото по-добър е лекарят, толкова повече знае безполезни лекарства.
Бенджамин Франклин
Ако на болния след разговора с лекаря не му стане по-леко, то това не е лекар.
Владимир Бехтерев
Най-голямото преимущество на лекаря е в това, че не е длъжен да следва собствените си съвети.
Агата Кристи
Лично аз винаги съм считал, че най-добрият лекар на света е ветеринарният лекар. Той не може да разпитва своите пациенти какъв им е проблемът – трябва да го знае.
Уил Роджърс
Някои болни, не разбирайки в съзнанието си обречеността, оздравяват само защото, те са уверени в майсторството на лекаря.
Хипократ
Лечението на болестта изисква не само умението на лекаря и медицината, но и много грижи и обич към пациента.
Хипократ
Лекарят не трябва да бъде малодушен. Болните няма да повярват на човек който е слаб духом.
Хипократ
Ако лекарят не може да донесе полза, нека не вреди.
Хипократ
Лекаря трябва да обръща внимание не само на закономерностите, но и на случайностите.
Хипократ
Лекарят трябва да бъде любезен и отворен към хората, тъй като тежестта го прави недостъпен както за здрави, така и за болни.
Хипократ
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
11
Следваща