Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Цвят" - страница 4
Любовта е вид енергия, която, когато е насочена към който и да е обект, го кара да цъфти с всички цветове на дъгата и да мирише като най-добрите аромати в света... насочете тази енергия във вашите взаимоотношения, бизнес, семейство и каквото искате... и нека целият свят благоухае... с любов.
Виталий Гиберт
Хубаво е да оставите Бог да избере мъж за вас. Не се справяме толкова добре, когато сами ги избираме. Те завършват червила в чекмедже, всички онези грешни цветове, които според вас изглеждат толкова добре в опаковката.
Деб Калети
Вярвам, че тук, в Южна Африка, с всичките си различия в цветовете и расите; ще покажем на света нов модел за демокрация. За нас е предизвикателство да дадем нов пример за всички. Нека не страним от тази задача.
Албърт Лутули
Той обичаше да чете с тишината и златистия цвят на уискито като негови спътници. Харесваше храна, хора, разговори, но четенето беше неизчерпаемо удоволствие. Каквито бяха радостите от музиката за другите, думите на страница бяха за него.
Джеймс Солтър
Любов - но не и брак. Брак означава легло с четири стойки и татко и майка между единадесет и дванадесет. Любовта е стремеж: прозрачност, цвят, светлина, усещане за нереалното. Но съпруга - вие знаете всичко за нея - кой беше баща й, коя беше майка й, какво мисли за вас и нейното мнение за съседите по пътя. Къде тогава е мечтата?
Джордж Мур
Цветът на кожата е по-малко важен, отколкото духът, който я движи.
Едмънд Купър
Скоро те започнаха да настояват, че доколкото Цветът, който е втора природа, е унищожил необходимостта от аристократични разграничения, Законът трябва да следва същия път и че оттук нататък всички индивиди и всички класи трябва да бъдат признати за абсолютно равни и да имат право на равни права.
Едуин А. Абът
Не нашите сексуални предпочитания, цветът на кожата ни, езикът, който говорим, нито религията, която практикуваме, създава търкания, омраза и войни сред обществото. Нашите думи и думите на нашите лидери могат да създадат това несъответствие.
Йехуда Бърт
Обичам ястия, които се отличават с различни нюанси на един цвят, карайки да спрете, за да проверите какво има там.
Йотам Отоленги
Но гладът, подобно на храната, идва в много форми и цветове.
Катрин Апългейт
Ние сме като дървета. Носим естествено всички цветове.
Клод Маккей
Не дървото изоставя цвета, а цветът напуска дървото.
Александър Дюма — баща
Основната задача на цвета е да служи на изразителността.
Анри Матис
Ако нямаше цветове, всички щяха да са с едноцветни дрехи.
Козма Прутков
Вярвам в завладяващата сила на любовта. Не я разбирам, но вярвам, че тя е най-ароматният цвят в това трънливо съществуване.
Теодор Драйзер
В тях има по-мек огън от рубина, има брилянтното лилаво на аметиста и морското зелено на смарагда – всички блестят заедно в невероятен съюз. Някои по своя блясък съперничат с цветовете на художниците, други с пламъка на горяща сяра или на огъня, разпален от масло.
Плиний Стари
Горд съм, че съм бял. Нямам нищо против цвета си. Но и аз не мисля, че цветът има значение. Точно както чувствам, че няма значение, че съм бял пич, който прави черна музика.
Марк Уолбърг
Цветът на мълчанието ви зависи от това, за което мълчите.
Милорад Павич
Шестте цвята, включително белият фон, представляват цветовете на всички световни знамена... това е истинска международна емблема.
Пиер дьо Кубертен
Майка ми смяташе, че залогът за успеха се крие в кожата. За разлика от нея не бях индийска красавица, но в страна, където живеят хора, чиято кожа има цвят на кафе, моята беше като чай с много мляко. Ценен, прекрасен цвят.
Рани Маника
Бъдете човечни: ако синът ви не прави разлика между цветовете, направете го критик на изкуството, а не железопътен инженер.
Реми дьо Гурмон
Често като ида на театър или кино, си мисля, О Боже мой, всички са бели. Но моята дъщеря ходи на училище, наречено Черен Балет и имат всеки цвят: черен, бял, смесен. Това за мен е бъдещето.
Танди Нютън
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
11
Следваща