Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Трудност" - страница 5
Нищо не влияе толкова много върху способността ни да се справяме с трудностите на нашето съществуване, колкото контекстът, в който ги разглеждаме; колкото повече контексти можем да избираме, толкова по-малко трудностите изглеждат неизбежни и непреодолими.
Тиодор Зелдин
Имам много интересен живот. Обичам да преодолявам трудности. И съм готов да нося върху себе си отговорността за бащинство, продуценство, актьорство и всичко ми е ми е по душа. И още, аз винаги обичам да се променям и развивам. Мисля че това ми е в кръвта.
Том Круз
Компаниите се развиват само ако държавата не се намесва по френски начин. Ако напротив, определена степен на икономическа свобода беше правило, капитализмът се настани твърдо и се приспособи към всички административни странности и трудности.
Фернан Бродел
Да управляваш е трудно, затова и умните с такава охота го препоръчват на глупаците - за тях трудности не съществуват!
Хуго Щайнхаус
Не отстъпвайте пред трудностите. Гледайте ги право в лицето. Виж, докато не спечелиш.
Чарлз Дикенс
Човекът на характера намира особена привлекателност в затруднение, тъй като само като се сблъска с трудности, може да осъзнае своите възможности.
Шарл дьо Гол
Само ако се сблъскате с трудности, можете да реализирате пълния си потенциал.
Шарл дьо Гол
Не чувствам нищо, освен известна трудност да продължа да съществувам.
Бернар дьо Фонтенел
На мъжете и жените е дадено да разделят поравно само финансови трудности.
Зелда Фицджералд
Трудност – това е да знаеш, че си длъжен да го направиш и не го правиш.
Конфуций
Винаги съм мислил, че колкото по-близо можем да свържем филм с книга, толкова по-добър ще бъде филмът. Трудността е, че не можете да използвате разказ като сценарий.
Куентин Тарантино
Помнете, че трудностите, ограниченията и недостатъците на всяко начинание се отнасят еднакво до всички, които участват в него. Често пъти разликата между победата и загубата се състои в това как човек ще се справи - и дори използва - тези по принцип негативни фактори.
Алън Акселрод
Трудността идва от нежеланието ни да приемем идеята, че знанието може да съществува без слова, които да го обясняват.
Карлос Кастанеда
Искам да продължавам да живея, да преодолявам трудности, да продължавам да върша неща, които ме предизвикват.
Морган Фрийман
Ти никога не си отиваш от нас, но ние имаме трудности да се върнем при Теб. Ела, Господи, раздвижи ни и ни призови обратно. Запали и ни грабни. Бъди нашият огън и нашата сладост. Нека се обичаме. Нека бягаме.
Августин
Всяко изследване е свързано с много трудности.
Цицерон
Когато децата са много малки, вие им четете книги, които са положителни, за да им помогнат да заспят. Но идва момент, в който започват да разбират трудностите на света. Те знаят, че има проблеми и книгите, които четат, трябва да отразяват това, а не да ги замазват.
Майкъл Морпурго
Когато растях през четиридесетте и петдесетте, можеше да скриеш децата си от трудностите на живота, но днес не можеш да отделиш контакта на децата със света на възрастните днес.
Майкъл Морпурго
В същите случаи, когато майката е негативна, дъщерята от самото начало се сблъсква с трудности с емоционалната регулация и не е в състояние да отиде по естествен път към зряла женственост.
Марион Удман
- Изобщо нямате гордост, ако сте призовали външни лица да управляват над вас. Напротив, имаме твърде много гордост. В това се крие трудността. Предпочитаме да изтърпим хиляди унижения от непознат, отколкото едно от съсед.
Марк Бароуклиф
От трудностите израстват чудеса.
Марк Минкола
Някои от наблюденията му са впечатляващи: той уверява, че животните усещат собствената си природа, действат според нея и така решават своите трудности; но човекът, от друга страна, не знае нищо за себе си, ако не го научи: единственото, което знае за себе си, е да плаче.
Маркос Агинис
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
11
Следваща