Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Израз" - страница 4
Пътуването е един израз на желанието за преминаване на границите.
А. Б. Йехошуа
Понякога съмнението не е липса на вяра, а израз на нея. Понякога да се съмняваш означава просто да настояваш Бог да бъде възприет сериозно, а не несериозно, да настояваш, че нашата вяра е поставена и поддържана от нещо различно от привидни трикове.
Марк Бюканан
Всяка критика, преценка, диагноза и израз на гняв е трагичният израз на незадоволена нужда.
Маршал Розенберг
Обвиняването и наказанието на другите са повърхностни изрази на гняв.
Маршал Розенберг
Естествения стремеж на човечеството, сведен до най-прост знаменател, може да се изрази в няколко думи: "Така че всичко е наред".
Николай Добролюбов
Това е най-глупавият израз на света. "Влюбих се" - сякаш нямате избор. Има момент, винаги има момент; Мога да направя това, мога да се предам на това или мога да му устоя. Не знам кога е бил твоят момент, но се обзалагам, че имаше такъв.
Патрик Марбър
Смисълът на творчеството е да изразите и да предизвикате себе си, да осмислите, да прегърнете живота си.
Пеги Оренщайн
Всеки бунт, който по своята същност не е саморазрушителен, е израз на божествения дух.
Пол Карус
Градинарството не е тривиално. Ако вярвате, че е така, разгледайте внимателно защо се чувствате така. Може да откриете, че тази нагласа ви е била наложена от средствата за масова информация и крещящата култура, която тя създава и поддържа. Факт е, че градинарството е точно обратното - то е или би трябвало да бъде централен, основен израз на човешкия живот.
Андрю Уейл
Лицемерните речи, като правило, се леят лесно, но винаги е по-трудно да се изрази това, което идва от сърцето.
Тери Гудкайнд
Нищо не може да бъде по-добро от писането на роман, защото то е цялостен израз на вас. Вие просто контролирате всичко. Дори режисьорът няма такова ниво на контрол.
Том Перота
Тези дни изглеждаме по-обвързани с нашите шефове от всякога. Ние дори идентифицираме себе си с работата, която вършим: "Какво работиш?" е първият въпрос, който си задаваме на партита, сякаш длъжността може да изрази фундаментална истина за нашата личност.
Том Ходжкинсън
Дегустационното менюто е най-добрият израз на авангардното готвене.
Феран Адриа
Никога не съм виждал Исус да чете лекции на хората за необходимостта да приемат слепотата или куцото като израз на Божията тайна воля; по-скоро той ги излекува.
Филип Янси
Бог трябва да говори с всеки човек на неговия собствен език, в неговите собствени идиоми. Вземете испански, китайски. Можете да изразите една и съща мисъл, но на различни хора трябва да използвате различен език. Същото е и в религията.
Хюстън Смит
Боят може да изрази неща, които хората може да не могат да кажат с думи.
Брандън Лий
Вашето тяло е основната метафора на вашия живот, израз на вашето съществуване... Толкова много от нас не са в телата си, наистина са у дома си и са живи там. Нито сме в контакт с основните ритми, които съставляват нашия телесен живот. Живеем извън себе си - в главите си, в спомените си, в копнежите си - отсъстващи хазяи на собственото ни имение. Пътят ми към живота беше екстатичен танц. Влязох отново в тялото си, като се научих да движа себе си, да танцувам собствения си танц отвътре навън, а не отвън навътре.
Габриела Рот
Създаден си като шедьовър и си един от изразите на Бог за красота. Ниски, високи, слаби, дебели, лунички, големи очи, малки... няма значение.
Дана Греш
Прана... е духът на мантрата. Мантрата от своя страна е израз на прана. Каквото и да ангажира най-много нашата прана или жизнената енергия, става основният предмет на нашата реч.
Дейвид Фроли
Ако можете да се настроите на целта си и наистина да се приведете в съответствие с нея, като поставите цели, така че вашата визия да е израз на тази цел, тогава животът тече много по-лесно.
Джак Канфийлд
Целта ми е да живея истински религиозния живот и да го изразя в моята музика. Ако го живеете, когато свирите, няма проблем, защото музиката е част от цялото нещо. Да бъдеш музикант е наистина нещо. Отива много, много дълбоко. Моята музика е духовният израз на това, което съм - моята вяра, моето знание, моето същество.
Джон Колтрейн
Моята музика е духовният израз на това, което съм: моята вяра, моето знание, моето същество.
Джон Колтрейн
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
11
Следваща