Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Израз" - страница 2
Чудото и неговият израз в поезията и изкуствата са сред най-важните неща, които изглежда отличават хората от другите животни, а интелигентните и чувствителни хора от идиотите.
Алън Уотс
Музиката обединява хората. Тя ни позволява да изпитаме едни и същи чувства. Хората навсякъде са еднакви по сърце и дух. Няма значение на какъв език говорим, какъв цвят на кожата имаме, каква е нашата политика или изразът на нашата любов и вяра, музиката го доказва: Ние сме еднакви!
Джон Денвър
Дефинирам UNIX като 30 дефиниции на регулярни изрази, живеещи под един покрив.
Доналд Кнут
Толкова голяма част от всяко изкуство е израз на подсъзнателното, та на мен ми се струва, че повечето важни характеристики се проявяват несъзнателно и много малко от тях в резултат на преднамерена интелектуална дейност. Но това са неща, с които трябва да се справя психологът.
Едуард Хопър
Еволюцията не е завършила; разумът не е последният израз, нито пък разсъждаващото животно – върховният образ на Природата. Така както човекът се появи от животното, така от човека се появява свръхчовекът.
Шри Ауробиндо
Мисля, че днес Шведската академия пожела да изрази своята солидарност с духа на Гърция.
Георгиос Сеферис
Има жизненост, жизнена сила, енергия, ускоряване, което се превежда чрез вас в действие и тъй като има само един от вас през цялото време, този израз е уникален. И ако го блокирате, той никога няма да съществува чрез друга среда и ще бъде загубен.
Марта Греъм
Не е ваша работа да определяте колко е добър, нито колко е ценен, нито как се сравнява с други изрази. Ваша работа е да го държите ясно и директно, да поддържате канала отворен.
Марта Греъм
Има жизненост, жизнена сила, енергия, съживяване, което се превежда чрез вас в действие и тъй като има само един от вас през цялото време, този израз е уникален.
Марта Греъм
Ако не можете да изразите позицията си с осем думи, вие нямате позиция.
Сет Годин
Берлинската стена е може би най-видимият израз на моралната пропаст между свободната демокрация и тоталитарната диктатура.
Хелмут Кол
Нецензурността е морална концепция в словесния арсенал на властта, която злоупотребява с термина, като го прилага не към изрази на собствения си морал, а към тези на друг.
Херберт Маркузе
За да може артистът да има свят, който да изрази, той първо трябва да бъде разположен в този свят, потиснат или потискащ, примирен или непокорен, човек сред хората.
Шарл Бодлер
Вярвам, че художникът е щастливец: той е в хармония с природата, когато някак успее да изрази това, което вижда.
Винсент ван Гог
Едва ли е съвпадение, че няма език на земята, който някога да е произвел израза: "Толкова красив като летище".
Дъглас Адамс
В сравнение с изисканата култура на склеротичните форми и рамки, които маскират всичко, лиричният режим е напълно варварски в своя израз. Стойността му се крие точно в дивото му качество: това е само кръв, искреност и огън.
Емил Чоран
Първоначалното откровение на всеки манастир: всичко е нищо. Така започват всички мистицизми. От нищо до Бог е по-малко от една крачка, защото Бог е положителният израз на нищото.
Емил Чоран
Мъжете правят война, за да получат внимание. Всички убийства са израз на самоомраза.
Алис Уокър
Много хора имат тази его потребност, която ги кара да искат да повярват, че Земята е центърът на Вселената и хората са най-важните видове, върховният израз на творението.
Ан Друян
Чували ли сте някога израза: Извърви една миля в моите обувки и после ме съди? И пишете свои собствени книги.
Ан Рул
... по-голям от живота... Никога не съм разбирал този израз. Какво е по-голямо от живота?
Никол Краус
Обикновеният език носи със себе си смислови условия, които е лесно да се разпознае, като се класифицират контекстите, в които изразът се използва по смислен начин.
Пол Рикьор
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
11
Следваща