Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Израз" - страница 10
Че ще бъде някой, който ще може да запълни празнотата след мама, която почти ще повтаря любимите й изрази, които все още висят във въздуха като невидими полилеи?
Карл-Юхан Валгрен
Не съм писателка, само за да бъда писателка. Искам да кажа нещо, което наистина трябва да изрази.
Алисън Пиърсън
Съществува тенденция да се смята всичко в човешкото поведение, което е необичайно, недобре познато или неразбрано, като невротично, психопатично, незряло, перверзно или израз на някакъв друг вид психологическо разстройство.
Алфред Кинси
Предположението, че твърдо отхвърлянето на думите и изразите, които съществуват от векове, ще окажат много въздействие върху обществените нагласи е доста съмнително.
Кей Редфийлд Джеймисън
Някои порицават закона като налагане на религията. Но всички закони налагат религията в този закон е задължително религиозен, тъй като всички закони са израз на морала.
Кенет Л. Джентри
Роман, подобно на музиката, не е възприемане на тема, а израз на хармония.
Клод Симон
Ако всички хора с някаква следа от хомосексуална история или тези, които са били предимно хомосексуални, бяха елиминирани от днешното население, няма причина да се смята, че разпространението на хомосексуалисти в следващото поколение ще бъде значително намалено. Хомосексуализмът е значителна част от човешката сексуална активност от зората на историята, главно защото е израз на способности, които са основни в човешкото животно.
Алфред Кинси
Всичко е израз на идеята за съвършенство и основния принцип на радикалната прошка. Нищо не ти се случва, но само заради теб. Вашата душа създава тези ситуации като възможности за ваше собствено обучене и развитие.
Колин Типинг
За САЩ подкрепата за международното развитие е повече от просто израз на нашето състрадание. Това е жизненоважна инвестиция в свободния, проспериращ и мирен международен ред, който основно служи на нашия национален интерес.
Кондолиза Райс
Мога да продължа с часове с това блуждаене в главата ми, това е най-приятното занимание, което познавам. Всичко в живота търси форма, за да се изрази, мисля си, а аз съм почти на двадесет и не мога да си представя по-красив живот от дешифрирането на всички тези форми на изразяване, с цел да ги сведа до най-лекото и най-тежкото от всички неща: думите. Това е щастието и освобождението, артикулацията на всичко, което дори не го иска.
Кони Палмен
Жените са невероятни и по никакъв начин не исках да намекна, че женският пол е слаб. Съжалявам, че използвах този разговорен израз и разбирам, че може да е обидно. Така че ще се въздържа да го използвам отново в бъдеще.
Кристъл Съдърланд
Марио Конде също има мисията да изживява и предава несигурността и страховете, които завладяват моето поколение, с всички особености, които ни придружават и ни чакат: от чувството за личен провал, социално разочарование, невъзможността да намеря място в свят с различни морални и икономически изисквания, до травматичния израз на нарастващия страх от неизбежното: старостта и смъртта.
Леонардо Падура
Ако сте като мен, храната е средство за комуникация. Това е израз на любов и обич.
Лидия Матичио Бастианич
За тях вашият вътрешен свят е ненужен, излишно разсейване от това, което те смятат за важно. Те очакват да се съгласите с тях, така че когато изразите различно мнение или кажете как се чувствате, те го приемат като неуважително. Те се държат така, сякаш всичко, което се случва във вас, няма заслуги, освен ако те не одобрят.
Линдзи Гибсън
Защо не отделите това време на изкуство: рисуване, скулптура, въглен, пастел, масла? По-важни ли са думите или числата от изображенията? Кой решава това? Алгебрата трогна ли те до сълзи? Може ли множествено число да изрази чувствата в сърцето ви? Ако не научиш изкуство сега, никога няма да се научиш да дишаш!
Лори Халсе Андерсен
Фройд изрази мнението - но не съвсем сериозно, струва ми се - че философията е най-приличната форма на сублимация на потиснатата сексуалност, нищо повече. В отговор зададох въпроса "Какво е тогава науката, особено психоаналитичната психология?" При което той, видимо малко изненадан, отговори уклончиво: "Поне психологията има социална цел".
Лудвиг Бинсвангер
Да работиш, означава да даваш израз на своята любов. И ако не можеш да работиш с любов, а изпитваш непреодолима омраза, то по-добре веднага зарежи работата си и иди пред храма, където да просиш милостиня от онези, които работят с любов.
Джубран Халил Джубран
Да улови значителността на живота е дълг на актьора, да го разясни - негов проблем, да го изрази - негово посвещение. Да бъдеш актьор е най-самотната професия на света. Оставаш сам със концентрацията и въображението си, и това е всичко което имаш. Да бъдеш добър актьор не е лесно. Да бъдеш човек е дори по-трудно. Аз искам да бъда и двете преди да умра.
Джеймс Дийн
Спероне Сперони много добре обяснява как авторът, който се изразява съвсем ясно за себе си, понякога е неразбираем за читателя. "То е - казва той, - защото авторът върви от мисълта към израза, а читателят от израза към мисълта."
Никола дьо Шамфор
Повечето неприятности по света са породени от езикови грешки и най-обикновени недоразумения. Никога не приемай думите за чиста монета. Навлезеш ли в зоната на любовта, езикът, какъвто го познаваме, става отживелица. Каквото не може да се изрази с думи, може да се разбере с мълчание.
Елиф Шафак
Начинът, по който музиката може да ти въздейства е магически. Когато преживявате труден момент, тя е единственото нещо, което може да ви спаси. Има толкова много песни за разбити сърца на този свят, защото музиката е, може би, перфектният начин да се изрази нещо подобно.
Бьорк
Къде е литературата, даваща израз на Природата.
Хенри Дейвид Торо
Предишна
1
...
8
9
10
(Текуща)
11
Следваща