Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Политик" - страница 4
Мисля, че хората са недоверчиви към политиците и търсят някой, който казва истината без скрит дневен ред.
Мохамед ел Барадей
Всички, които се опитват да направят нещо прогресивно в тази страна, знаят, че най-голямата бариера е взиманена пари от политиците.
Наоми Клайн
Рядко срещам политик, който не харесвам лично. Те обикновено са добре надарени с чар. В това се крие опасността.
Патрик О'Рурк
Политиците са прекрасни хора, стига да стоят настрана от неща, които не разбират, като например да работят за прехраната си.
Патрик О'Рурк
Неприятното в мотивите на политиците - каквито и да са тези - е, че политиците трябва да обявят своите мотиви като визионерски и велики.
Патрик О'Рурк
Политик - това е човек, на когото са нужни минимум думи, за да бъде многословен.
Питър Де Врайс
Политиците обичат да казват на хората това, което искат да чуят - и това, което те искат да чуят, е това, което няма да се случи.
Пол Самюелсън
С последните преброени гласове всички вълшебници се превръщат в обикновени политици.
Реймон Поанкаре
Паричната дисциплина налага фискална дисциплина и на политиците.
Робърт Мъндел
Е, не мисля, че трябва да ходим на Луната. Мисля, че може би трябва да изпратим там някои политици.
Рон Пол
Аз не съм политик. Това не е моя работа. Но ще се радвам, ако политиците могат да прочетат моята работа и да направят някои изводи от нея.
Тома Пикети
Бих предположил, че вярата е работа на всеки. Напредъкът или упадъкът на вярата е толкова тясно свързан с благосъстоянието на обществото, че би трябвало да представлява особен интерес за един политик.
Уилям Уилбърфорс
Едно от нещата, с които имате проблеми с политиците, особено във Вашингтон, е когато им се ядосвате и не можете да ги докоснете; не можете да ги ударите; не можеш да им крещиш.
Франк Лунц
Единствените общи хора, които вие и аз вероятно познаваме, са хора от новините - политици, журналисти и знаменитости.
Хелън Фишер
Като независим политик с удоволствие бих гласувал за всяка политическа партия, посветена на ограниченото управление и предприемачеството.
Артър К. Брукс
Мисля, че трябва да бъда активна политически. Защото гледам на себе си като на политик. Това не е мръсна работа, която знаете. Някои хора смятат, че има нещо нередно с политиците. Разбира се, нещо не е наред с някои политици.
Аун Сан Су Чи
Този, който не се е научил на изкуството на доказателство в училище, е неспособен да различи правилното разсъждение от неправилното. Такива хора лесно могат да бъдат манипулирани от безотговорни политици. Резултатът може да бъде масова хипноза и социални сътресения. Лев Толстой е писал, че силата на правителството е основана на невежеството на народа, и че правителството знае за това и затова винаги се бори против просвещението на народа.
Владимир Арнолд
Всеки политик се явява многообещаващ политик.
Гилбърт Кийт Честъртън
Разбира се, политиците винаги казват, че просто описват позициите на своите опоненти, дори ако всъщност предлагат абсурдни карикатури, ако не и откровени лъжи.
Джеймс Суровецки
Политическият риск е труден за управление, тъй като толкова много се свежда до личния избор на политиците, независимо дали са премиери или ръководители на централни банки.
Джеймс Суровецки
Работниците, които идват в САЩ, виждат как заплатите и жизнения им стандарт се повишават рязко, просто като преминат границата. Това е хубаво нещо и е един от най-добрите аргументи за имиграционната реформа, дори ако рядко ще чуете политик да го направи.
Джеймс Суровецки
Любопитно, но сега политиците предпочитат да говорят за морал, а епископите - за политика.
Джонатан Лин
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
11
Следваща