Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Политик" - страница 2
Докато политиците, духовенството, създателите на реклами и други ценности твърдят категорично, че семейството е основата на обществото, ядреното семейство като институция в момента е в сериозни проблеми.
Джейн Джейкъбс
Голямото изкуство на всеки политик не е в това да плува срещу течението, а да обръща всяко обстоятелство в своя полза.
Фридрих II Велики
Ние никога не трябва да забравяме за своите задължения като политици пред нашата страна и нейните граждани. Ние сме длъжни да останем скромни пред лицето на нашият народ.
Ангела Меркел
Политиката зависи от политиците почти в такава степен, както времето от астронавтите.
Реми дьо Гурмон
Политикът не е задължително да е умен. Много умният политик вижда, че голяма част от стоящите пред нас задачи са съвършено неразрешими.
Станислав Лем
Мисля, че пътят на един политик минава от желанието да угажда на всички хора през цялото време до политически лидер, който осъзнава, че в крайна сметка отговорността му е да решава. И когато реши, той се разделя.
Тони Блеър
Когато философите се опитват да бъдат политици, те обикновено престават да бъдат философи.
Уолтър Липман
Когато не съм политик, ще съм мъртъв.
Бари Голдуотър
Къде е политикът, който не е обещал да се бори до смърт за по-ниски данъци - и който не е продължил да гласува за самите проекти за разходи, които правят намаляването на данъците невъзможно?
Бари Голдуотър
Години наред изглеждаше, че правя лобиране на политици и други, за да ги убедя, че европейската култура има нужда от филми и че трябва да я защитим.
Вим Вендерс
Археолозите изкопават от земята историята, която са закопали политиците.
Габриел Лауб
В Индия не съществува политик, който да се осмели да обясни на масата, че кравите могат да бъдат изядени.
Индира Ганди
Военните трябва да се подчиняват на политиците.
Карл фон Клаузевиц
Понижаването на рейтинга на Америка може да послужи като сигнал за събуждане за нейните политици. Това е недвусмислен и силен сигнал за подкопаването на икономическата сила и световната репутация на страната. Това прави спешна необходимостта от възвръщане на инициативата чрез по-добро изготвяне на икономическа политика и по-последователно управление.
Мохамед Ел-Ериан
Десните медии и политиците търсят всяка възможност да бъдат критични към репортерите, които са тук. Някои репортери правят преценки, но това не е моят стил. Представям и двете страни и докладвам какво виждам със собствените си очи.
Питър Арнет
Политикът си е политик, независимо дали носи костюм или смешна шапка.
Реза Аслан
Ядрената война може да възникне от обичайна, а обичайната, както е известно, възниква от политици.
Андрей Сахаров
Аз не съм политик. Аз съм историк, който е научил през целия си живот на изучаване, че нищо в света не може да бъде по-добро от универсалното образование.
Стивън Амброуз
В детството си аз исках да стана пианист в бордей или политик. Разликата, да си кажем истината е неголяма.
Хари С. Труман
Първото условие за стабилна парична система е, че тя дава възможно най-малко власт върху количеството или качеството на парите в ръцете на политиците.
Хенри Хазлит
Ако сте интервюирали 1000 политици и сте попитали дали медиите са твърде меки или твърде твърди, около 999 биха казали твърде трудно.
Боб Удуърд
Винаги е било така, че политиците искат различни неща от децата, отколкото добрите педагози. Добрите педагози искат въображаеми, изследователски същества, но политиците искат просто икономически единици.
Дейвид Алмънд
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
11
Следваща