Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Политик"
Моя баща беше държавен мъж. Аз - само жена политик. Моя баща беше свят. Аз - не.
Индира Ганди
Той нищо не знае, а мисли, че знае всичко: съдено му е да стане политик.
Джордж Бърнард Шоу
За да бъде господар, политикът се представя за слуга.
Шарл дьо Гол
Политиците са еднакви навсякъде - обещават да построят мост там, където няма дори река.
Никита Хрушчов
Политикът мисли за следващите избори, държавникът - за следващото поколение.
Джеймс Фрийман Кларк
Моят избор в ранните години от живота ми беше или да бъда пианист в публичен дом, или политик. И ако трябва да кажа истината, няма особена разлика.
Хари С. Труман
Политикът трябва да може да предскаже какво ще стане утре, след седмица, след месец и след година. А после да обясни защо това не е станало.
Уинстън Чърчил
Около 90 процента от политиците развалят репутацията на останалите.
Хенри Кисинджър
Оставам само едно и само едно нещо, а това е клоун. Това ме поставя на далеч по-висока равнина от всеки политик.
Чарли Чаплин
Политиците трябва да четат научна фантастика, а не уестърни и детективски истории.
Артър Кларк
Речникът на политиката е толкова пълен с евфемистични думи и изрази - както в естеството на нещата, които трябва да бъдат - че човек би предположил, че понякога политиците трябва да напрягат акъла си, за да ги изкарват.
Албърт Джей Нок
Политиците са наемни работници на предприемачите.
Борис Березовски
Анархизмът не е романтична приказка, а здравомислеща реализация на базата на пет хиляди години опит, който показва, че не можем да поверим управлението на живота си на царе, свещеници, политици, генерали и окръжни комисари.
Едуард Аби
Политикът иска да остане на поста си винаги воден от най-висши подбуди.
Агата Кристи
За светлото бъдеще се грижат политиците, за светлото минало - историците, за светлото настояще - журналистите.
Жарко Петан
Политикът никога не изразява особено лично мнение.
Ричард Никсън
Не мога да понасям политици, които носят Бог на ръкавите си.
Тони Блеър
Не ми харесва, честно казано, когато политиците правят нещо голямо от религиозните си вярвания, така че аз не правя нещо голямо от това.
Тони Блеър
Винаги малките хора са тези, които променят нещата. Никога не са политиците или големците. Например - кой бутна Берлинската стена? Бяха хората по улиците. Специалистите нямаха и представа ден преди това.
Люк Бесон
Противно на това, което политиците и религиозните лидери биха искали да вярваме, светът няма да стане по-безопасен, като създава бариери между хората.
Майкъл Палин
Да се осъществява продължителен мир е работа на образованието. Единственото, което могат да направят политиците е да ни предпазват от война.
Мария Монтесори
Животът става все по-добър, но това няма да спре война, ако политиците и бизнесмените решат, че е в тяхна полза да имат такава.
Октавия Е. Бътлър
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
11
Следваща