Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Среща" - страница 7
Може би всеки от нас е получил само определено количество любов - достатъчно само за една първа среща - случайна тромавост. Когато си тръгне, за да намери други, трудностите започват, защото сме изправени пред нашата човечност, нашето минало, самото ни същество.
Саймън ван Буй
Едно нещо, за което говорихме много, дори на първата лидерска среща, беше каква е целта на нашия лидерски екип? Рамката, която измислихме, е идеята, че нашата цел е да внесем яснота, подравняване и интензивност.
Сатя Надела
По правило всяко зараждащо се прогресивно явление среща съпротива на хора, които не знаят как и понякога не искат да излязат от плен на рутинните идеи.
Сергей Жемайтис
Животът на непознатите има свои собствени правила, които се различават за всеки случай и всеки, който се опита да ги извлече от случайна среща, е длъжен да се изгуби в океан от предположения.
Сесар Айра
Публиката ходи на среща с писателя с надеждата на това, че виждайки го ще им бъде по-приятно, отколкото да четат.
Синклер Луис
Историята често е разказ за малки моменти - случайни срещи или случайни решения или чисто съвпадение – които изглеждат без значение в дадения момент, но някак си се сливат с други малки моменти, за да създадат нещо важно, пословичното пляскане на крила на пеперуда, което предизвиква ураган.
Скот Андерсън
Някои връзки просто се прекратяват трудно, всичко в теб се съпротивлява и всяка нова среща поддържа безумната надежда, че нещо ще се случи и ще сте отново заедно, както преди.
Славенка Дракулич
Моите години в гимназията са като бързи срещи, но за работа.
София Аморусо
Имате среща с живота, среща, която е тук и сега.
Тик Нят Хан
Мег трябваше сама да научи това, което Лори беше измислила през лятото - че е по-добре да си тръгнеш достатъчно сам, да избягваш ненужни срещи с хора, които си изоставил, да не продължаваш да бъркаш в този болен зъб с върха на езика си. Не защото вече не ги обичаше, а защото ги обичаше и защото тази любов беше безполезна сега, просто още една тъпа болка във фантомния ти крайник.
Том Перота
Понякога истинската среща се случва по време на прощаване.
Тонино Гуера
В рамките на десет минути след срещата си разменихме любовни писма от ъгълчетата на очите си.
Форест Гандър
Това, което ме притеснява, казах ви през първите седмици след срещата ни, е, че никога не знам кога смятате, че съм интересен.
Форест Гандър
Любовта е тази, която ни пренася, която ни изпълва с радост! Любовта превръща живота в едно дълго приключение, всяка среща е ослепително преживяване – е, не винаги, разбира се, но всъщност не толкова успешните ни любовни връзки ни позволяват да ценим другите. Мисля, че любовта ни предпазва от един от най-големите проблеми, пред които е изправен съвременният свят: скуката.
Франсоа Лелорд
Срещата със съпруга ми ме накара да осъзная, че истинският спътник в живота пази сърцето ти.
Ариел Форд
Ходът на човешката история се състои от поредица от срещи между отделни човешки същества и Бог, при които всеки мъж и жена или дете, от своя страна, са предизвикани от Бог да направи своя свободен избор между изпълнение на Божията воля и отказ да я изпълнят.
Арнолд Джозеф Тойнби
Удебеленият шрифт има илюстративен и рекламен характер и практически никога не се среща в художествен текст. Курсивът е много по-подходящ за художествена литература и цитати.
Артемий Лебедев
Много хора се насочват към ухажване, търсейки фойерверки. Не пропускайте шанса да зарежете някого след първа среща, защото не усещате фойерверките. Фойерверките могат да се случват по всяко време и да се поддържат.
Хелън Фишер
Когато залаганията бяха в Дъсти кимаше с глава и аз нокаутирах човека. Не знам дали някога сте нокаутирали някого, но най-доброто място да го ударите е там, където челюстта среща ухото. Ако ги хванете правилно, те падат напред. Винаги грабваха ризата ми по пътя надолу и я късаха, така че имах сделка с Никсън, че получавам нова бяла риза всяка вечер като част от заплатата си.
Чарлз Бранд
Началото на християнския свят е, строго, в момент извън времето. Метфизическата тригонометрия го намира сред духовните Тайни, при срещата на две насочени към небето линии, едната, начертана от Витания по протежение на Възхода на Месията, другата от Йерусалим срещу Слизането на Утешителя. Това измерване, измерването на действащата вечност, на яркия облак и бързия вятър, всъщност е теология.
Чарлз Уилямс
Всяка седмица провеждам два телефонни разговора или срещи с амбициозен продуцент или режисьор.
Чарли Еберсол
Обичам да имам гаджета. Обичам срещите. Не искам съпруг в къщата си.
Шонда Раймс
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
11
Следваща