Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Среща" - страница 5
Това е голям успех в живота - да намериш такъв човек, който да му е приятно да гледаш, да е интересно да го слушаш, да разказваш с ентусиазъм, да не е болезнено да мълчиш, искрено да се смееш, да си спомниш с ентусиазъм и да очакваме следващата среща.
Габриел Гарсия Маркес
По-добра е срещата на върха отколкото на края на пропастта.
Джон Кенеди
Никой план никога не оцелява при първата си среща с врага.
Дъглас Макартър
Развитието се случва от срещите с потребностите в различни условия, в които се намира човек.
Едгар Кейси
Паметта би била прекрасно нещо, ако тя не устройваше срещи на теб с призраците от миналото.
Итън Хоук
Войната беше за суета, каза той. Ставаше дума за старци, които вече не можеха да се гледат в огледалото и затова изпратиха младите да умрат. Беше суетна среща. Те искаха просто - мразете врага си, без да знаете нищо за него.
Колъм Маккан
На кръстопътя на стотици пътища хората случайно се сблъскват, без да знаят, че целият им минал живот е подготовка за тази среща.
Константин Паустовски
Въображението и паметта си дават среща в нас двамата. Навярно това е любовта - без вериги, без решетки, без клетви. Без гаранция. Истинската любов, най-хубавата - това е свобода. Вратата не се заключва. Мога да си отида, когато поискам."
Блага Димитрова
Изкуството е съвършено там, където великото се среща с правдивото.
Виктор Юго
Тенденцията да се сравняваш с другите допълнително понижава самочувствието. Всяка среща с друг може да се превърне в негативна самооценка.
Аарън Бек
Мъдростта да поемате рискове по-рано важи за повечето аспекти на живота, независимо дали става въпрос за избор на кариера, инвестиции или срещи.
Авинаш Диксит
Аз тихо и самоотвержено търпя, когато режисьорите на филмите отказват среща с мен. Аз просто работя и се надявам, че при мен всичко се поличава.
Ан Хатауей
...туристът не може да има изкривено мнение за дадено място: среща непредставителни хора, има непредставителни преживявания и тича наоколо, налагайки на мястото фантастичните умствени картини, които е имал в главата си, когато е стигнал там.
Майкъл Луис
Даже ако ние сме обкръжени от семейство и приятели, на срещата със смъртта отиваме в пълна самота.
Майкъл Финкел
Според мен срещите между екстракласните шахматисти винаги протичат под силното въздействие на психологически фактори.
Макс Еве
Когато депресираме страха от смъртта, ние възстановяваме енергията, която е отречена. Чувстваме се подбудени като потоци от творческа енергия, преминаващи през нашите тела, умове и нервна система. Сблъсквайки се с обект, който обикновено ни потиска и ужасява, ние се чувстваме по-леки, по-свободни, по-възприемащи и познавателно живи при всички наши срещи... Старостта вече няма да бъде синоним на смърт или умиране, а на живот.
Ан Карпф
Водата отразява всичко, което среща. Това е толкова обичайно, че си мислим, че водата е синя, а всъщност няма цвят... Но водата, славната вода навсякъде, ме научи, че ние сме повече от това, което отразяваме или обичаме. Това е работата на състраданието: да прегърнем всичко ясно, без да налагаме кои сме и без да губим кои сме.
Марк Непо
Каквото и да ви накара да изоставите плана си напред и да се отворите към вашата визия, вашата собствена, дълбоко лична визия за това какъв би могъл да бъде животът ви в най-добрия си вид, това наричам среща с вашия носорог.
Марта Бек
Жените на трийсетте са много по-нервни от срещи. Те чувстват, че времето за тях "изтича". Те искат да се оженят и да имат семейство. Жените, които виждам на четиридесет и петдесет години, знаят какво искат. Те са невероятни, уверени жени с добра работа, но те просто се борят да намерят някой, който да е равен на тях.
Матю Хъси
Говорейки от личен опит, ако някой ме попита на среща, пак бих искал да платя.
Матю Хъси
Едно от най-вълнуващите неща при срещите е да си представите, че отивате на цяла вечеря за една вечер с някой, с когото дори не знаете, че все още имате химия.
Матю Хъси
Искрено вярвам, че няма нищо по-важно в живота на човек от любовта и искам да покажа на жените как да се забавляват и да извлекат най-доброто от срещите.
Матю Хъси
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
11
Следваща