Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Среща" - страница 4
Нито един човек в света не е обогатен от дискусии. Само чрез среща с реалността, с истината, добротата, красотата.
Александър Шмеман
Мразя хората да седят на срещи.
Иванка Тръмп
Тайното откровение на Йоан отново се отваря в криза. Ученикът Йоан, скърбящ за смъртта на Исус, върви към храма, когато среща фарисей, който му се подиграва, че е бил измамен от фалшив месия. Тези подигравки повтаряха собствения страх и съмнение на Йоан.
Илейн Пейджълс
Срещата на два човека е среща на два химични елемента. Реакция може и да не възникне, но ако възникне ще промени и двата.
Карл Густав Юнг
Срещата за чай е също "среща на чувства".
Кавабата Ясунари
Що се отнася до насърчаването на мирните конгреси, ние проведохме своите срещи и събрания, но насърчаването чрез тях на решителната и ефективна воля за мир, проявяваща се в действие и политика, остава да се постигне.
Лестър Пиърсън
Веднага разбрах, че това няма да се получи. Хънтър е типът човек, който излиза с жени, които носят високи токчета и коктейлна рокля на първа среща. Дори не мога да ходя с токчета и по принцип вярвам, че някой трябва да си спечели правото да вижда краката ми.
Лиза Лутц
Хората винаги ме питат дали съм уплашен, докато се мотая с Ал Кайда, но обикновено тези срещи са интервюта един на един. Говоря с хора, с чиито възгледи не съм съгласен, но това се случва непрекъснато.
Лорънс Райт
Някои хора се срещат по начина, по който небето среща земята, неизбежно и няма спиране или задържане на любовта им. Той съществува в завършен свят, извън обсега на здравия разум.
Луиз Ърдрич
Срещала съм няколко Казанови, които ми харесаха, и няколко, които не ми харесаха, но се надявам да среща още други.
Сиена Милър
Участвахме в среща в Женева и там подписахме определени споразумения, които включват разоръжаване на хората от двете страни, освобождаване на административни сгради и т.н. Какво се случва: никакъв "Десен сектор", никакви други радикални организации не се разоръжават, никой нищо не освобождава в Киев. Напротив, тези групи започнаха да се легализират. И кой легализира? Необходимо е не да вървим по този път, а да вървим по пътя на диалога между всички жители на страната, където и да живеят.
Владимир Путин
Действието винаги среща съпротива. Е винаги. И за да няма противопоставяне, което да не се харесва на някого, е необходимо да се договорят правилата за тези действия, правилата на поведение в определени области.
Владимир Путин
Това поколение американци има среща със съдбата.
Франклин Делано Рузвелт
Не планирам никога да пускам дъщерите си на среща. Ще се опитам да направя всичко възможно, за да го предотвратя. Знаеш ли, просто ме ужасява. Това просто ме ужасява.
Марк Уолбърг
Истинската любов не може да се удовлетворява от случайни срещи.
Морис Дрюон
Средна възраст - тогава когато ти се срещаш с толкова хора, че всяка среща ти напомня за някой друг човек - и обичайно се оказва този друг.
Огдън Наш
Срещите по определение са отстъпка пред недостатъчната организация, защото човек или се среща, или работи. Човек не може да прави и двете едновременно.
Питър Дракър
Желанието да умреш от собствена смърт се среща все по-рядко и по-рядко. Още малко и ще стане такава рядкост, колкото и собствения живот.
Райнер Мария Рилке
Изкуството отваря едно измерение, недостъпно за друг опит, измерение, в което човешките същества, природата и нещата вече не стоят под закона на установения принцип на реалността... Срещата с истината на изкуството се случва в отчуждаващия език и образи, които правят осезаемо, видимо и чуваемо това, което вече не се възприема, казва и чува в ежедневието или не се възприема.
Херберт Маркузе
Всяка затворена врата ме сблъсква лице в лице с острата невъзможност за среща с празната стая...
Хулио Кортасар
Трябва ли да поискаме кафе преди срещата със съдбата?
Артър Хейли
Хора от една професия рядко се събират даже за развлечения, но техните срещи се заключават в това да правят заговор против обществото или планове за увеличение на цената.
Адам Смит
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
11
Следваща