Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Среща" - страница 3
Намирането на щастие не е толкова просто, колкото да имате добри приятели или пълноценен социален живот. Проблемът е нашата способност или неспособност да намерим в себе си чувство за смисъл или по-дълбока цел, нещо, което не се среща в ежедневието.
Марк Върнън
Мисля, че фокусът на поета не е точно това, което е на прозаика, не е изцяло върху света отвън. Фиксирана е в областта, където вътрешното среща външното, където чувствителността на поета среща времето, среща улицата, среща с други хора... онази земя на сянка между себе си и реалността.
Марк Странд
Ако искаме да направим срещите продуктивни, трябва да следим онези, чиито искания са на масата.
Маршал Розенберг
Само защото някой не ви позволява да платите за срещата, това не означава, че не можете да допринесете на някакво ниво. Например, ако някой ви заведе на вечеря и на кино, може да е платил за вечерята, може да е платил билетите за кино, но след това вие купувате пуканките.
Матю Хъси
За да оцените човек, помислете за разликата във вашите впечатления от най-първата до най-скорошната среща с него.
Насим Никълъс Талеб
За приятелството всяко бреме е леко. Вселената е вечна, срещите с приятелите кратки.
Николай Лобачевски
Всички изпитваме малко вълнение от перспективата да си купим чисто ново облекло за първа среща, но не е моментът. Много по-добре е да носите дрехи, особено обувки, които вече сте опитали.
Нина Гарсия
Не вярвам в случая, аз вярвам в успешна среща.
Одре Тоту
Очарованието често се презира, но никога не мога да разбера защо. Няма го никой, който не е способен да харесва другите, поне в момента на срещата и говоренето. Чарът винаги е истински; може да е повърхностно, но не е невярно.
П. Д. Джеймс
Най-лошата ми среща би била с някой нервен, който няма какво да каже. Харесвам хора, които ме вдъхновяват.
Тамара Мелън
Срещите, разбира се, могат да се провеждат навсякъде и не би ли било хубаво да видите вашите колеги да се излежават на тревата със събути обувки?
Том Ходжкинсън
Начинът на живот са рутинни практики, рутините, включени в навиците на обличане, хранене, режими на действие и предпочитани среди за среща с други; но рутините, които се следват, са рефлексивно отворени за промяна в светлината на мобилната природа на самоидентичността.
Антъни Гидънс
Променяме ли се всеки път, когато имаме нова среща? Безкрайно променливи ли сме? Мисля, че това са завладяващи въпроси: това е богата жилка, която да се използва, и не мисля, че все още съм я изчерпал напълно.
Уилям Бойд
Срещата със спортисти, които са най-добрите в света, е тръпка и до днес.
Фил Найт
Дори в бездната на борбата и омразата животът си струва да се живее. Може да има прекрасни срещи и красиви неща.
Хаяо Миядзаки
С опит в науката съм изключително заинтересован от срещата на науката, теологията и философията, особено етичните въпроси на границата на науката и теологията.
Алан Лайтман
Робин Уилямс беше мой културен герой и при срещите и взаимодействията, които успях да споделя с него, той винаги беше нежен и щедър, хуманен, замислен и весел.
Дейв Ицкоф
Основната цел на астрологията не е толкова да ни каже какво ще срещнем по пътя си, колкото да предложи как да го постигнем - и основната причина за срещата. Кое качество в нас, какъв тип сила е необходима, за да преминем през която и да е конкретна фаза от цялостното ни разгръщане като отделен човек.
Дейн Ръдиар
Работата на ръководството е да предаде посланието на лидерството по убедителен и вдъхновяващ начин. Не само на срещи, но и като пример.
Джефри Гитомър
Да желаеш означава да откриеш сърцето си за среща със възможни страдания, но да затвориш сърцето си - това означава да го убиеш.
Джон Елдридж
Винаги, когато четете книга или провеждате разговор, опитът причинява физически промени в мозъка ви. Малко е страшно да си мислиш, че всеки път, когато си тръгнеш от среща, мозъкът ти се е променил, понякога трайно.
Джордж Джонсън
Изглежда, че практическият морал се състои в това да направи срещата на мъже и жени толкова непринудена, колкото тази на животните.
Джордж Мур
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
11
Следваща