Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Среща" - страница 2
Времето има смекчаващ ефект върху нашите убеждения, благодарение на постоянните ни срещи с онова, което им противоречи.
Хайнрих Хайне
Срещата със самия себе си принадлежи към най-неприятните.
Карл Густав Юнг
Бях малко момче, когато срещнах сюрреалистите и дадаистите. Възхищавах им се и те ме научиха на това: да се възхищавам. Възхищението е много важно. Хората, които не могат да се възхищават на другите, губят важна част от душата си. Душата ми се разви от много ранна възраст чрез срещи с възхитени хора.
Стефан Хесел
В съзнанието човек е не само спокоен и щастлив, но и буден и буден. Медитацията не е избягване; това е спокойна среща с реалността.
Тик Нят Хан
Парламентът не е нищо повече от голяма среща на повече или по-малко бездействащи хора.
Уолтър Бейджхот
Най-добрите хора в моя живот винаги са се оказвали тези, които при първа среща си мислиш: "Господи, какъв е този луд?!"
Арета Франклин
Мъжете не осъзнават, че ако спим с тях на първата среща, вероятно не сме заинтересовани да ги видим отново.
Челси Хендлър
Всеки индивид трябва да приеме факта за ограниченоста на взаимоотношенията и да се научи да среща отчуждението лице в лице, понеже то е вътрешно присъщо на всяко битие.
Ървин Д. Ялом
Много психоаналитици отказаха да ми позволят да говоря на техните срещи. Бяха изключително енергични, защото преди това бях анализатор и бяха много ядосани на моето управление.
Албърт Елис
Вероятността за среща на отделни светове е много малка. Примамката му е огромна. Изпращаме звездни кораби. Ние се влюбваме.
Джанет Уинтерсън
Мостът е място за срещи... възможност, метафора.
Джанет Уинтерсън
Просто не мога да седя, докато хората говорят глупости на среща, без да казват, че са глупости.
Джеймс Д. Уотсън
Ако едно момиче дойде красива на среща - кой ще е разстроен, че е закъсняла? Никой!
Джеръм Дейвид Селинджър
Парти без торта е просто среща.
Джулия Чайлд
Геният се среща по-често в напукан съд, отколкото в цял.
Е. Б. Уайт
Обичам да казвам, че макар антиматерията да изглежда странна, тя е странна в смисъл, че белгийците са странни. Те не са наистина странни; просто човек рядко ги среща.
Лорънс M. Краус
Обърнете внимание на хората, след срещата с които, нещо светло и щастливо се установява в душата ви. И ги пазете!
Ошо
Не можем да избегнем срещата с големите проблеми. Всичко, което можем да решим за себе си е, дали да ги посрещнем добре или зле.
Теодор Рузвелт
Характера се среща по-рядко, от колкото героизма.
Пол Клодел
Ръката му се втурна към чашата с възхитителната благодат на майката, радваща се на срещата с изгубеното дете.
Реймънд Чандлър
Бюрокрацията е като риболов там, където не се среща риба.
Сирил Паркинсон
Цялото човечество е резултат от срещи.
Франк Запа
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
11
Следваща