Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Убеждение" - страница 4
Открих чрез по-дълбоко дишане, навлизане в студа, мислене за това, справяне с него; получаването на убеждението, че способността ми да дишам по-дълбоко е свързване с тялото ми.
Уим Хоф
Важното е, че човек използва интелекта си и да не е 100 процента сигурен в убежденията си. Човек винаги трябва да оставя място за съмнение.
Ширин Ебади
Смяна на убежденията - това е когато републиканец стане демократ; предателство - когато демократ стане републиканец.
Адлай Стивънсън II
Тайната да накараш нещо да работи в живота ти е преди всичко дълбокото желание да го накараш да работи; след това вярата и убеждението, че може да работи; след това да задържите тази ясна категорична визия във вашето съзнание и да я видите да работи стъпка по стъпка, без нито една мисъл за съмнение или недоверие.
Айлийн Кади
Всичко на този свят може да бъде ограбено и откраднато, освен едно нещо; това едно е любовта, която произтича от човешко същество към солидна ангажираност към убеждение или кауза.
Гасан Канафани
- Истинското измерване на стойността на човека не е това, което според тях вярва, а това, което прави в защита на тези вярвания, - каза той. - Ако не действате според убежденията си, те вероятно не са реални.
Глен Грийнуолд
Моето лично, метафизично убеждение е Веданта, което означава, че в крайна сметка има единствено съзнание. Това е като хиндуистка метафизика, че всъщност всички ние сме като герои в пиеса, която съзнанието поставя, за да открие собствените си творчески способности.
Даниел Пинчбек
Може да пренебрегнем бъдещето на си себе си поради някакъв провал на убеждения или въображение.
Дерек Парфит
Ако разума противоречи на вашите убеждения, вие още не сте безнадеждни.
Деян Лопичич
Убежденията могат да бъдат пътища или прегради. Разнообразни вярвания могат да направят живота интересен и пъстър.
Джеймс Ван Прааг
Човек, отдал живота си на своите убеждения, е направил за човечеството повече, от колкото изследовател, открил нов метал или дал название на нов газ.
Джеймс Ръсел Лоуел
Злосторното и чудовищно убеждение, че с философия трябва да се занимават малцина или въобще да не се занимават, е поразила всички умове.
Джовани Пико дела Мирандола
Всеки с искрени религиозни убеждения не може да каже, че всички религии са верни. Това е толкова нелогично, че е жалко. Цялата религия не може да бъде истина, защото някои от тях са толкова диаметрално противоположни една на друга.
Джош Макдауел
Не съм християнин, защото Бог промени живота ми; Аз съм християнин поради убежденията си кой е Исус Христос.
Джош Макдауел
Това е нашият малък глас, който е нашият потисник; казва, че не сме достойни и не сме достатъчно мощни. Нашите ограничени убеждения са истинските врагове, с които трябва да се борим и да победим.
Йехуда Бърт
Да се твърди, че е възможно да се установи мир между хората от различни нации е просто да се твърди, че човекът, независимо от неговия етнически произход, раса, религиозни убеждения или философия, е способен на разум. Две сили в рамките на индивида допринасят за развитието на неговата съвест и неговия морал: разум и чувствителност.
Леон Буржоа
Имах убеждението, че много проблеми, които можете да наблюдавате на европейския континент, се дължат на политиците, които не разбират икономическите явления. Дори да имат добри намерения, те не са имали умения да решават проблеми.
Леонид Хурвиц
Предпочитам да имам някои убеждения, които нямат логичен смисъл.
Луиз Ърдрич
Родителите не разбират колко много вреда причиняват на своите деца, когато, възползвайки се от своята родителска власт, искат да им наложат своите убеждения и възгледи за живота.
Феликс Дзержински
Убеждението, че всяко истинско образование идва чрез опита, не означава, че всички преживявания са истински и еднакво образователни.
Джон Дюи
...В тези сложни условия стремежът да избегне войната се превърна за И. В. Сталин в убеждение, че ще успее да ликвидира опасността от война по мирен път. Надявайки се на своята "мъдрост", той се предовери на собствената си преценка и не усети коварната тактика и планове на хитлеровото правителство.
Георгий Жуков
Покойниците лесно си сменят политическите убеждения.
Станислав Йежи Лец
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
11
Следваща