Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Действителност" - страница 8
Интересно, че и двамата могат да бъдат определени като мъже, размишлявах си аз, защото не приличаха на хора от един и същи пол; странно наистина, че пред човека има само една алтернатива, или мъж, или жена, както: каже или чай, докато действителността е толкова сложна...
Цруя Шалев
И все пак кратко разглеждане ще покаже, че такова зрение се доближава много по-близо до истинското възприятие, отколкото физическото зрение. Погледнато на астрален план, например, всички страни на стъклен куб биха изглеждали равни, каквито са в действителност, докато на физическия план виждаме по-далечната страна в перспектива - тоест изглежда по-малка от по-близката страна, което, разбира се, е само илюзия. Именно тази характеристика на астралното зрение е причината понякога да се говори за него като за зрение в четвъртото измерение.
Чарлз Ледбитър
Четиридесет години е ужасна възраст, понеже на нея ние ставаме тези, в които действителност сме.
Шарл Пеги
Онлайн аз съм този шумен, скандален, уверен човек, който се държи така, сякаш нищо не го притеснява, и има целия свят на една ръка разстояние. В действителност аз съм срамежлив, тих човек, който предпочита да прекарва нощите си в леглото, гледайки Нетфликс, отколкото да бъде ценен член на обществото.
Шейн Доусън
В крайна сметка хапчетата за хомеопатия са празни малки хапчета за захар, които изглежда действат и затова въплъщават [..] как можем да бъдем подведени да мислим, че всяка намеса е по-ефективна, отколкото е в действителност.
Бен Голдейкър
Лудостта по лесно се понася, отколкото такава действителност.
Брам Стокър
Понятието действителност е много условно. Във всеки случай за нас съществува само в този вид, в който се отразява в нашето въображение.
Владимир Войнович
Какво отличава една книга от друга? Това е, което ги прави различни, каза си той, че в действителност те са напълно различни. Но за да се разбере това, те трябва да бъдат прочетени. Трябва да вярваме в най-доброто. Трябва да сте подготвени за разочарование, за да имате възможност понякога да се изпаднете във възторг.
Габриел Зевин
Кой в действителност сте вие, вашата истинска природа, не е по-обвързана с вида човек, който сте били, отколкото вятърът е обвързан с небесата, през които се движи.
Гай Финли
Да считаш себе си за по-щастлив или по-нещастен, от колкото в действителност, - обичайно заблуждение на младостта.
Готхолд Ефраим Лесинг
Те излязоха така, сякаш свиреха в мазе, въпреки че в действителност стояха на сцената пред пет хиляди души.
Дани Голдбърг
От детството си тя обичаше истории за далечни страни и въпреки че понякога се хващаше да мечтае в действителност, се радваше, че няма нужда да ходи никъде.
Даниел Мейсън
Този, който се смирява с действителността, той не вярва в бъдещето.
Даниил Гранин
Обстоятелствата придават в действителност на всеки политически принцип, неговия отличителен цвят и дискриминиращ ефект. Обстоятелствата са това, което прави всяка гражданска и политическа схема полезна или вредна за човечеството.
Дейвид Тримбъл
Хората мислят, че просто се приближавам до отвесна скала и се изкачвам по нея, без да знам каквото и да било, а в действителност има тонове и тонове информация навън и аз вече съм добре прикрепен към нея.
Алекс Хонълд
Опитът да накарате хората да се изправят пред реалността и да виждат света такъв, какъвто е в действителност, според мен е абсолютно критичен аспект на лидерството.
Джак Уелч
Американските неуспехи във Виетнам и Ирак предполагат, че в действителност не е възможно да се създаде и поддържа прокси правителство в държава, далеч от нашите собствени граници.
Джей Парини
За да бъдат надеждни - както в действителност, така и във възприятието - ФБР и неговият директор не могат да бъдат близки с президента.
Джеймс Коми
Но ние трябва да се молим ежедневно за смирение и честност, за да видим тези греховни нагласи такива, каквито са в действителност, а след това за благодат и дисциплина, които да ги изкоренят от съзнанието ни и да ги заменят с мисли, приятни на Бог.
Джери Бриджис
Арабската наука през целия си златен век беше неразривно свързана с религията; в действителност това се дължи на необходимостта от ранни учени да тълкуват Корана.
Джим Ал-Халили
Абсолютна истина съществува, подобно на гравитацията, точно както има духовни закони като този: можете да имате това, за което говорите, ако вярвате, че наистина го имате, без дори да го знаете в действителност. Това е вярата.
Джина Шоуолтър
Можете да раздавате само това, което съществува в действителност.
А. Бушков
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
11
Следваща