Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Действителност" - страница 6
В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.
Леонардо да Винчи
Въображението ни носи повече страдания, отколкото действителността.
Сенека
Човек със здрав разум не може да бъде щастлив, защото вижда действителността и знае колко страшна е тя.
Марк Твен
Щастието - или нещастието - ни зависи от големината, силата и броя на желанията ни, от една страна, и от характера на действителността, от друга. Тези, които дават "рецепти за щастие" се опитват обикновено да видоизменят или намалят желанията - понеже не е лесно да се въздейства на действителността. Разбира се, колкото по-малко желания имаме, толкова по-малко рискуваме да се разочароваме и да страдаме.
Никос Диму
Присъни ми се действителността. Събудих се с облекчение.
Станислав Йежи Лец
Хората с по-голямо въодушевление вземат решение да воюват, отколкото в действителност водят война; и менят настроението си според промяната на военния късмет.
Тукидид
И срещнах много хора онлайн, които считам за много добри приятели, макар че в действителност никога не сме се срещали в реалния живот.
Ан Лиъри
Всички ние се смеем понякога, когато в действителност искаме да плачем.
Ан Пери
В действителност аз съм просто момиче от средната класа, която е израснала в Ню Джърси, и винаги ще си остана такава.
Ан Хатауей
Това е единственото нещо да бъдеш сляп: виждаш хората такива, каквито са в действителност.
Марси Лин Къртис
Когато брандираме нещата, мозъкът ни ги възприема като по-специални и ценни, отколкото са в действителност.
Мартин Линдстрьом
Вашето субективно усещане за това колко добре се справяте в условията на лишаване от сън е нещастен предсказател, обективно, как се справяте в действителност.
Матю Уокър
Тиб ме увещава да внимавам по кой път вървя, но в действителност нито един път не беше прост, ясен или наистина това, което изглеждаше на пръв поглед. Всяка пътека беше сложна, пълна със завои и завои и слепи ъгли със само Бог знае какви опасности се люлееха зад завоя.
Мери Шарат
На нас постоянно ни казват: вие издадохте 12 пъти един и същ албум... А ние отговаряме: това е грешка! В действителност, 13 пъти...
Ангъс Йънг
Част от проблема с автентичността е, че добродетелите не са единствените неща, които създават навик: колкото повече някой се държи по начин, който вреди на себе си или на другите, толкова по-"естествено" ще изглежда и ще бъде в действителност. Спонтанността, оставена сама на себе си, може да започне с извинение за лошо поведение и да завърши с поздравление за порока.
Н. Т. Райт
Внимавайте паметта ви да не е предубедена - припомняйте негативите и забравяйте позитивите от минали събития. Лесно е да си помислите, че сте били наранени или разстроени в миналото, когато в действителност сте могли само частично да сте разбрали или да си спомните какво всъщност се е случило.
Найджъл Къмбърланд
Всичко, което възприемаме, се случва във времето и пространството и всяка промяна има причина. Но според Кант това не се дължи на начина, по който реалността в крайна сметка е: тя е принос на нашия ум. Нямаме директен достъп до начина, по който е светът. Нито пък можем да свалим очилата и да видим нещата такива, каквито са в действителност. Ние сме останали с този филтър и без него не бихме могли да изпитаме нищо. Всичко, което можем да направим, е да разпознаем, че е там и да разберем как влияе и оцветява това, което преживяваме.
Найджъл Уорбъртън
Ако един човек мисли едно, а в действителността казва друго, значи, мисли неправилно.
Никлас Нат О Дах
Толкова малко в действителност са истинските нужди на човека.
Никос Казандзакис
Петдесет години изглежда са достатъчно време, за да се подготви окончателна история на Втората световна война. В ерата на мигновено събиране на данни може да се помисли, че историците биха могли да стигнат до консенсус за тълкуването на основните събития от войната. В действителност такъв консенсус не съществува.
Норман Дейвис
Писането за мен е акт на откритие, аз научавам за героите, дори докато ги пиша. В действителност ние рядко знаем защо хората правят нещата, които правят. Мисля, че понякога е достатъчно просто да посочим нещо и да позволим на читателите да стигнат до собствените си заключения.
Оинкан Брейтуей
Абстрактните разсъждения, че смъртта е неразделна част от живота, в действителност са напълно безполезни, когато я видите пред себе си.
Андрей Кудин
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
11
Следваща