Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Действителност" - страница 5
Обзалагам се, че няма човешко същество на земята, което да не вярва в късмета, колкото и рационален да се преструва, че е в обществения живот. В действителност по-голямата част от човешкия живот е късметът - и, разбира се, неговата по-тъмна, по-разпространена противоположност. Човек трябва само да живее достатъчно дълго, за да изпита и двете.
Лорънс Озбърн
Ако миражът се е оказал действителност, настоявайте за обезщетение. (537)
Станислав Йежи Лец
Фикцията разкрива истини, които действителността прикрива.
Джесамин Уест
Всеки човек има три характера: този, който му приписват; този, който сам си приписва, и този, който в действителност има.
Виктор Юго
Реализмът ме удари като лавина. Твърде много, твърде много действителност.
Анаис Нин
В действителност това не е така, аз съм много чувствителен и лесно раним човек с нежна светла душа.
Памела Андерсън
Всеки разказ не е добър в това, че съответства на действителността, а в това, че помага да погледнеш на света с други очи и зарежда с енергия.
Паскал Брюкнер
В действителност често именно нашата морална сила ни дава възможността много успешно да творим зло.
Рабиндранат Тагор
Инвестирането не е толкова трудно, колкото да бъдеш отличен играч на бридж. Необходимо е само способността да виждате нещата такива, каквито са в действителност.
Уорън Бъфет
Представата противоречи на действителността, когато последната е станала сама по себе си противоречива. Хегел казва, че една преобладаваща социална форма може да бъде успешно атакувана от мисълта само ако тази форма е влязла в открито противоречие със собствената си "истина", с други думи, ако вече не може да изпълнява изискванията на собственото си съдържание.
Херберт Маркузе
Действителността обича симетрията и някои анахронизми.
Хорхе Луис Борхес
Крайно време е да замина, защото на моята възраст сега започвам да виждам нещата такива, каквито са в действителност.
Бернар дьо Фонтенел
Ние сме покорили материята, понеже ние покоряваме съзнанието. Действителността е вътре в черепа.
Джордж Оруел
Мисля, че ако човек действителност иска нещо да постигне, той е готов на жертви за осъществяването на своята мечта.
Джъстин Тимбърлейк
В действителност в мен няма повече сили, от колкото при другите хора, просто аз никога не пилея своите сили по нерешителност и съжаление за отминалото.
Елинор Рузвелт
Преди, беше така че мъжете предлагаха на жените да поговорят, но в действителност искаха да правят секс; сега те рядко се чувстват длъжни да предлагат секс, но в действителност те искат да поговорят.
Катрин Уайтхорн
Човешката мисъл без въображение е безполезна, точно както въображението е безполезно без действителността.
Константин Паустовски
В действителност Бог е на страната на най-големите банкови сметки.
Адам Смит
Действителността най-често я... измислят.
Генадий Малкин
Пред обикновения прост, груб, арогантен човек на нашата действителност аз винаги, във всичко се чувствам виновен - дори за работи, които нито съм сънувал.
Димитър Подвързачов
Никой никога в действителност не е вярвал, че гледната точка на мнозинството, която е спечелила при гласуването, е едновременно и най-разумната.
Елиас Канети
Животът не беше сюжет. Далеч по-интересен е от всичко, което можете да разкажете за него, защото езикът поради самата си същност подрежда нещата, а животът в действителност е изграден от безпорядък.
Ерика Джонг
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
11
Следваща