Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Действителност" - страница 3
Хитлер... видя предимства във военните планове, без да мисли за това какво може да се случи в действителност.
Ерих фон Манщайн
Арестувайте всяка нелюбеща мисъл; премахнете всяко критично действие и се научете да обичате всички същества - не на теория, а на дело и в действителност.
Алис А. Бейли
Хумора, в действителност е обезболяващо средство. И ние го използваме като лекарство. Ако човек умее да се шегува, то целият му живот ще стане по-лесен и по-добър.
Иън Сомърхолдър
А годишните заседания на Асамблеята на лигата са в действителност официални мирни конгреси, обвързващи за участващите държави до степен, която повечето държавници преди четвърт век биха считали за утопични.
Карл Ялмар Брантинг
По някакъв начин, като толкова много хора, които се депресират, чувствахме, че депресиите ни са по-сложни и екзистенциално базирани, отколкото в действителност.
Кей Редфийлд Джеймисън
Ако беше само до външноста, аз никога не бих станала модел - в действителност мнозина ме смятат за грозна. Но аз направих моя запазена марка "поглед вълчица". В младоста аз гледах така от мъчителна срамежливост, а по-късно защото този поглед ми донесе милиони долари.
Кейт Мос
За човек логиката се явява единственото средство да се справим с проблемите на реалната действителност.
Лудвиг фон Мизес
Действителността винаги е по-добра от историите, които съчиняваме за нея.
Байрон Кейти
Най-опасният мит за лидерството е, че лидерите се раждат, че има генетичен фактор за лидерство. Този мит твръди, че хората или имат определени харизматични черти, или не. Това е нелепост; в действителност е вярно точно обратното. Лидерите по-скоро се създават, отколкото се раждат такива.
Уорън Бенис
Казват ни, че трябва да изберем – между старото и новото. В действителност ние трябва да изберем и двете. Какво е животът, ако не поредица преговори между старото и новото?
Сюзан Зонтаг
В изкуството винаги и във всички времена е имало две подбуждащи начала – познанието и утвърждението: познаването на психическата природа на човека и утвържаването на тази природа в действителността.
Алексей Толстой
Не се съмнявам, че в действителност бъдещето ще бъде много по-изненадващо от всичко, което мога да си представя. Подозирам, че Вселената е не само по-странна отколкото предполагаме, а по-странна отколкото можем да предположим.
Джон Холдейн
Народът е непресъхващ източник на енергия, единствено способният да претвори всичко възможно - в необходимо, всички мечти - в действителност.
Максим Горки
Чувството за обективно възприемане на действителността хората, които не го притежават, често наричат цинизъм.
Джордж Бърнард Шоу
По-добре е винаги да носите едно и също нещо и да знаете, че хората ви обичат за такъв, какъвто сте в действителност, а не за начина, по който дрехите ви правят.
Анди Уорхол
Днес френският роман е потопен в сперма и екскременти. И малко по малко читателят започва да възприема заобикалящата действителност като нищо друго, освен замазано с лайна.
Андрей Макин
Мечтата и действителността се сливат в любовта.
Владимир Набоков
В действителност, човек не може да помогне на друг, не може да го подкрепи, защото той даже не може да помогне на себе си.
Георги Гурджиев
И т.н. - съкращение, което задължава да се вярва, че вие знаете повече, от колкото в действителност.
Леонард Луис Левинсън
Никога не ми липсва действителността, когато не съм в нея - но понякога е приятно да се върнеш там отново.
Ашли Брилиант
Ако имаш нещо за казване, но нищо не казваш, ти в действителност лъжеш.
Ашли Брилиант
Нищо в действителност няма значение - освен малко на брой неща, които всъщност нямат голямо значение.
Ашли Брилиант
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
11
Следваща