Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Действителност" - страница 2
Всичките ни отделни фикции съставляват една обща действителност. (295)
Станислав Йежи Лец
Можеш да си затвориш очите за действителността, но не и за спомените. (426)
Станислав Йежи Лец
Най-любящите роднини и родители извършват убийство с усмивки на лица. Те ни принуждават да унищожим човека, който сме в действителност – най-изтънчения вид убийство.
Джим Морисън
Ох, тези противни журналисти! Половината лъжи, които разпространяват за мен, въобще не отговарят на действителността.
Фаина Раневска
Любовта във фантазиите е много по-добра, отколкото любовта в действителност.
Анди Уорхол
Много хора мислят, че мислят, докато в действителност те просто поставят стари предразсъдъци в нов ред.
Уилям Джеймс
Вие вярвате, че щастието се извлича от мястото, където някога сте били щастливи, но в действителност то е съсредоточено в нас самите.
Франц Шуберт
Телевизията НЕ е истински живот. В действителност хората обикновено трябва да ходят на работа, а не да седят на маса на кафе.
Бил Гейтс
Само действителността никога не лъже.
Джек Лондон
Печалната истина се състои в това, че думите пасуват пред действителността.
Йосиф Бродски
Вероятно всеки си мисли, че съм нимфоманка, че имам ненаситен сексуален апетит, но в действителност по-скоро бих прочела книга.
Мадона
Идеал е всяка действителност в своята най-висша истина.
Георг Хегел
Голяма грешка е да ти се струва, че си по-голям, отколкото си в действителност, и да се цениш по-ниско, отколкото струваш.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Ако се борим, то е само с действителността, за да я накараме да се превърне в мечта.
Абел Ганс
Пиша романи, защото има нещо, което не разбирам в действителност.
Мануел Пуиг
В действителност, една от най-успешните и влиятелни религиозни организации в историята, Обществото на Исус, беше съзнателно моделирана по военни линии от своя основател Игнатий Лойола.
Робърт Шей
С помощта на въображението човек може да се представи не такъв какъвто е в действителност. А с помощта на хумора може да се смири с истинският себе си.
Саки
Ние рядко до края разбираме, какво в действителност искаме.
Франсоа дьо Ларошфуко
Ние смятаме, че с възраста започваме да разбираме закономерностите, но в действителност само губим въображение. Детето възприема света като вълшебство. Разбира се, аз имах обичайни страхове, като например, преди отиването в училище, но те бяха както при всички, така че ми се струват съвършено нормално.
Дейвид Линч
Нали, когато непознати и приятели идват да се обадят, изправят възглавниците, ритат книгите под леглото и прибират писмото, което пишете? Колко от нас искат някой от нас да ни види такива, каквито сме в действителност? Не е ли огледалото достатъчно враждебно?
Джанет Уинтерсън
Предполагаме, че добре изглеждащите хора са по-умни и по-ефективни, отколкото са в действителност, а домашните хора са обратното.
Джеймс Суровецки
Така наречената женска интуиция в действителност - мъжко простодушие.
Джордж Нейтън
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
11
Следваща