Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Задължение" - страница 7
Първото задължение е към френския народ и да установим солидарност между нашите собствени граждани.
Марин Льо Пен
Ние се раждаме само с едно задължение – да бъдем напълно това, което сме.
Марк Непо
Вярвам, както повечето хора, че имаме задължение да помагаме на наистина бедните.
Ангъс Дийтън
Тези от нас, които имаха достатъчно късмет да се родят в правилните страни, имат морално задължение да намалят бедността и лошото здраве в света.
Ангъс Дийтън
Има задължения, които е невъзможно да се изпълнят.
Минеко Ивасаки
Задължение е на всички романисти, на всички художници, на всички музиканти, на всички хора, които се опитват да придвижат изкуството: да търсят нещо, което чувстват автентично, без да обръщат внимание на стиловете.
Натали Сарот
"Кой се страхува от смъртта" се занимава с тласъка и притеглянето в африканската култура, пред които са изправени влиятелните жени, когато тяхната култура има определени задължения и вярвания, които могат да ги задушат.
Неди Окорафор
Задължението на философа е да търси истината навсякъде и до каквато степен провидението позволява на човешкият разум.
Николай Коперник
Едно от най-големите задължения на човека е гневът.
Никос Казандзакис
Инициативата да поемете най-важното си задължение в живота често е заровена под натрупаните отломки от човешки навици.
Парамаханса Йогананда
Ще действам така, както смятам, че задължението ми изисква.
Патрик Хенри
Порицаването на другите е неблагодарна служба и нежелана работа в по-голямата си част; хората приемат упреци за укори, но тъй като Бог е възложил на добрите хора като тяхно задължение да изобличават и да не позволяват грехът да бъде хвърлен върху брат им, те не смеят да го пропуснат.
Ралф Венинг
Ако имате пълна свобода, значи сте в беда. Много по-добре е, когато имаш някакво задължение, някаква дисциплина, някакви правила. Когато нямате правила, тогава започвате да изграждате свои собствени правила.
Ренцо Пиано
Задълженията бяха мои; последствията са Божии.
Андрю Джонсън
Наше свещено задължение е да предаваме безпрепятствено на нашето потомство благословенията на свободата, които ни бяха завещани от основателите на Републиката.
Андрю Джонсън
Моралът не е песен. Това е хармония на задълженията към човека и Бога.
Андрю Клаван
Иска ми се да бях по-способен да устоя на чувството за задължение да напиша някои от стиховете, които направих. Естеството на поръчаната работа е да се пише твърде много от страната на ума ви, която знае какво прави, което изсушава поезията.
Андрю Моушън
Вярвам, че сме обвързани от идеалите и принципите, които споделяме, и взаимните задължения, произтичащи от тези принципи.
Робърт Б. Рейч
Само за да е сигурен, той преброи думите. - Открих, че 250-те думи идват толкова редовно, колкото часовникът ми вървеше, - съобщи той. С тази скорост той можеше да произведе 2500 думи до закуска. Не очакваше да го прави всеки ден - понякога имаше служебни задължения или лов на лисици - но всяка седмица се уверяваше, че постига цел. За всеки от своите романи той съставяше работен график, като обикновено планираше 10 000 думи на седмица, и след това водеше дневник.
Рой Баумайстър, Джон Тиърни
Ние имаме по-голяма отговорност да действаме повече от тези, които живеят в невежество. След като станете знаещи, имате задължение да направите нещо по въпроса.
Рон Пол
Ако хората няма да харчат пари, правителството има това морално задължение да го направи.
Рон Пол
Живяла съм, докато 1 1/2 милиона еврейски деца са починали. Така че имам задължение да поправя света.
Рут Уестхаймер
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
11
Следваща