Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Поема" - страница 3
Да поемете отговорност за своето образование е част от това да поемете отговорност за своя собствен живот – задължително условие за изграждането на една цялостна личност.
Уорън Бенис
Имам свое схващане за човешкия ум. Мозъкът прилича доста на компютър. Ще поеме много факти, после ще се претовари и ще се взриви.
Ерма Бомбек
На 9 или 10 години вече знаех, че трябва да се изявя и да поема свой собствен път.
Джон льо Каре
Ако никой, никога не поема рискове, Микеланджело не би нарисувал Сикстинската капела.
Нийл Саймън
Докато не стигнете до духовното разбиране кои сте вие – не е необходимо да е религиозно чувство, а нещо дълбоко във вас, във вашия дух – няма да успеете да поемете контрола.
Опра Уинфри
Аз съм твърде интелигентна, твърде взискателна, и твърде изобретателна, за да може някой да поеме изцяло отговорност за мен. Никой не ме познава, или обича напълно. Имам само себе си.
Симон дьо Бовоар
Поеми риска да помислиш само – много повече щастие, истина, красота и мъдрост ще дойдат пред вратата ти.
Кристофър Хитчънс
Само искрените ръце пишат искрена поезия. Не виждам базова разлика между ръкостискане и поема.
Паул Целан
Смъртта не е най-големият страх, който имаме; най-големият ни страх е да поемем риск да бъдем живи - рискът да сме живи и да изразим това, което всъщност сме.
Мигел Руис
Научихме, че промяната не може да дойде чрез война. Войната не е осъществимо средство за борба срещу потисничеството, с което се сблъскваме. Войната доведе до повече проблеми. Не можем да поемем по този път.
Ригоберта Менчу
Една красива рокля може да бъде толкова вълнуваща, колкото поема.
Роберто Кавали
Готови сме на компромис. Готови сме да поемем пресметнати рискове, но за мир, който ще ни даде сигурност.
Ицхак Рабин
Човек поема на големи глътки лъжата, която го ласкае, и пие капка по капка истината, която му горчи.
Дени Дидро
Човек трябва да знае съдбата си. Ако не я разпознае, той е изгубен. Считам, че веднъж, два пъти, дори най-много три пъти съдбата ще посегне и ще потупа човека по рамото. И ако той има въображение, ще се обърне и тя ще му посочи кое разклонение на пътя да поеме; а ако има и смелостта - ще го поеме.
Джордж Патън
Дъбът... издържа неограничено време, когато е заровен в подземни конструкции... когато е изложен на влага... той не може да поеме течност поради своята компактност, но като се оттегли от влагата, я устоява и се изкривява, като по този начин прави пукнатини.
Витрувий
Когато виждате нещо ясно в ума си, творческият механизъм за успех във вас поема и върши работата много по-добре, отколкото бихте могли да я свършите със съзнателно усилие или "сила на волята".
Максуел Малц
Трябва да сте проактивни, да отделите време в графика си и да поемете отговорност да бъдете най-здравият човек, който можете да бъдете - никой друг няма да го направи вместо вас.
Мехмет Оз
Силата е да поеме отговорността за собствената си съдба, а не да чакаш другите да го направят. Не е нужно да псуваш, да пиеш и да биеш хората и да убиваш чудовища. Позволено ти е да плачеш и да се грижиш за деца, да готвиш и да разбиваш сърцето си, да се обличаш, да излизаш и да забременееш. Но когато трябва да се вземат решения, силният характер ги взема и не чака някой друг.
Мър Лафърти
Съществува пропаст между знанията, уменията или състоянието на ума на обучаемия и това, което той трябва да научи, която според мен всяка преподавателска дейност трябва да се стреми да преодолее, ако иска да заслужи този етикет. Следователно дейностите по преподаване трябва да се извършват на ниво, където ученикът може да поеме това, което е предназначено да научи.
Пол Хърст
ЕС трябва да поеме нови отговорности. И тези нови отговорности изискват засилване на процеса на интеграция.
Романо Проди
Докато стоях, поех последна глътка въздух с аромат на пролет, заслушах се в птичата песен и тогава видях представител на дивата природа, която природозащитниците не бяха планирали да съживят на това място. Перверзник в бяла риза и полиестерни панталони. Стандартен перверзник тип скрий се в храстите и го удари. Дебел и оплешивяващ, беше толкова привлекателно, колкото да гледаш как гигантски маршмелоу се захваща с него.
Роб Търман
Библиотеките са най-добрите ресторанти за храна за мозъка. Спя по-добре, като знам, че има библиотеки. Бих поел куршум предназначен за библиотекар.
Саймън ван Буй
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
11
Следваща