Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Огън" - страница 5
Любовта по своята същност е духовен огън.
Емануел Сведенборг
Голямо щастие - изпитание на огъня, голямо нещастие - просто изпитание на водата.
Жан Паул
Няма огън без дим, но често има дим без огън.
Кристин дьо Пизан
Традицията не е съхраняване на пепелта, а раздухване на огъня.
Жан Жорес
Не разбирам, защо Ви беше притрябвало да изкарвате танковете срещу артилерийския огън... Ако така лекомислено хвърляте танковете, както досега сте ги хвърляли срещу съсредоточения системен огън, нищо няма да излезе... Азбучна истина е: преди да се хвърлят танковете, трябва да се потуши системния огън, и тогава да се хвърлят танковете. А при Вас е точно обратното. Нееднократно Ви се даваше указание, но явно тези елементарни истини не са схванати и танковете продължават да гинат без никаква полза. Хвърляне на танковете без потушаване на системния огън на противника аз лично считам за АВАНТЮРА...
Георгий Жуков
В човешките отношения най-важен е разговорът, но хората вече не го правят – не сядат, за да говорят или за да слушат другите. Ходят на театър, на кино, гледат телевизия, слушат радио, четат книги, но почти не разговарят. Ако искаме да променим света, трябва да се върнем във времето, когато войните са се събирали около огъня и са си разказвали истории.
Паулу Коелю
Златото се изпробва с огън, жената - със злато, а мъжа с жената.
Сенека
Дори и да има само една възможна единна теория, тя е просто набор от правила и уравнения. Кое е това, което диша огън в уравнения и създава Вселената, която те описват?
Стивън Хокинг
Ние сме такъв екип Саламандър, който получава закалка в този огън и пожар. Днес ние сме по-силни от всички спецзвена, "Алфа", "Беркут" и "Морски тюлени" взети заедно. Защото ние с вас сме екип, който може очи в очи, тет-а-тет да се противопостави на кризата.
Юлия Тимошенко
Адът е тук и сега. Раят също. Престани да се плашиш от ада и да мечтаеш за рая, защото и едното, и другото е заложено в настоящия миг. Всеки път, когато се влюбим, се въздигаме в рая. Всеки път, когато мразим, завиждаме или се опълчваме срещу някого, падаме право в адския огън.
Елиф Шафак
Искам да достигна отвъд огъня, който гори в мен.
Франческо Петрарка
Ако бях огън, щях да горя. Ако бях дървосекач, щях да сека. Но съм сърце и затова обичам.
Никос Казандзакис
Който обича ближния, никога не може да търпи клеветниците, а бяга от тях като от огън.
Йоан Лествичник
Което не излекуват лекарствата, излекува желязото; което не излекува желязото, излекува огъня; което не излекува огъня, излекува смъртта.
Хипократ
В тях има по-мек огън от рубина, има брилянтното лилаво на аметиста и морското зелено на смарагда – всички блестят заедно в невероятен съюз. Някои по своя блясък съперничат с цветовете на художниците, други с пламъка на горяща сяра или на огъня, разпален от масло.
Плиний Стари
Традицията на лагерния огън е изправена пред тази на пирамидата.
Мартин Бубер
Поетите са сътворени от особен материал: нас има само справедлив дял огън и дим.
Пабло Неруда
Пламтящ огън ме предупреждава със своя пламък. Спаси ме от умиращите въглени, които се крият под пепелта.
Рабиндранат Тагор
Лесно се запалва огън. Но трудно се гаси.
Читра Дивакаруни
...и лампата най-сетне се примири със смъртта си. Сега в стаята нямаше нищо, освен огън, и всеки път, когато пламък издаваше дъх, тя зачерви кехлибарената й кожа с кръвта на цъфтежа си.
Шарл Бодлер
Актьорът е сурово месо, огъня под който разполага режисьора.
Виго Мортенсен
Не е нужно да сте умен или нещо друго. Огънят ви стопля.
Дезмънд Туту
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
11
Следваща