Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Огън" - страница 3
Огънят е тестът на златото; несгоди, на силни мъже.
Марта Греъм
Мечът и огъня са по-малко разрушително, от бъбривият език.
Ричард Стийл
Простете на младостта нейните заблуждения. Има блуждаещи огньове, които показват на пътника същинският път, именно този, на който няма блуждаещи светлини.
Роберт Шуман
Когато сте в беда, има два варианта: или да се откажете да минете през огъня.
Брус Уилис
За любовта е нужно разумно съдържание, като маслото за поддръжка на огъня.
Висарион Белински
Правенето на филм е като да изгасиш огън със сито. Има толкова много елементи и става толкова сложно.
Джордж Лукас
В сравнение с изисканата култура на склеротичните форми и рамки, които маскират всичко, лиричният режим е напълно варварски в своя израз. Стойността му се крие точно в дивото му качество: това е само кръв, искреност и огън.
Емил Чоран
Всеки иска да даде своя глас за свободата на човека. Във всеки от нас гори този огън.
Лех Валенса
От тигана в огъня! Какво е бракът освен проституцията на един мъж вместо на много? Без разлика!
Анджела Картър
Аз съм мореплавател на Одисей със сърце на огън, но с ум безмилостен и ясен.
Никос Казандзакис
Когато сте изгорили мостовете зад себе си, не започвайте огън по този пред вас.
Стивън Ериксън
Огънят е най-горещ за този, който сам се изгаря.
Халдоур Лакснес
Твоят любим те нарича с чуждо име. Очите му се задържат твърде дълго върху най-добрия ти приятел. Той разказва с вълнение за момиче на работа. И огънят пламва. Ревността - тази отвратителна комбинация от притежание, подозрение, ярост и унижение - може да завладее ума ви и да застраши самата ви същност, докато съзерцавате своя съперник.
Хелън Фишер
Насилието се храни с покорност, както огъня със слама.
Владимир Короленко
Вероятно съм малко романтичен по въпроса, но мисля, че ние хората пропускаме да имаме контакт с огъня. Нужен ни е.
Джейми Оливър
Дълбоко в себе си, ако наистина приемем, че техният живот - африканският живот - е равен на нашия, всички бихме направили повече, за да потушим огъня. Това е неудобна истина.
Джефри Сакс
Искам повече от това чувство - огън и крила.
Джийн Рис
Трябва да запалим отново огъня на идеализма в нашето общество, защото нищо не задушава обещанието на Америка повече от безграничния цинизъм и безразличие.
Джо Байдън
Ти си лед и огън докосването на теб изгаря ръцете ми като сняг.
Еми Лоуел
Най-силната стомана се кове сред адските огньове.
Шерилин Кениън
Любовта е огън, който гори, без да бъде видян.
Луиш ди Камоинш
Човешкият ум не е съд, който трябва да бъде запълнен, а по-скоро огън, който трябва да бъде запален.
Дороти Бранд
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
11
Следваща