Цитати на тема "Огън" - страница 10
Да, тази мечта в крайна сметка се провали, но научих толкова много. Предимно дребни неща, но е нужна само искра, за да запали огън. Всички тези малки неща се натрупаха, за да ме направят това, което съм. Ако нищо от това не се беше случило, щях да изживея много по-лоша лъжа от мен. Ето защо, въпреки цялото сърце, провал и тайни, ако ми беше даден шанс да се върна назад във времето и да променя нещата, не бих. Нито за секунда.
Кари Хоуп Флетчър
Това, което наистина казвам, е, че не е нужно да правите нищо, защото ако се видите по правилния начин, вие всички сте толкова необикновено явление на природата, колкото дърветата, облаците, шарките в течаща вода, трептенето на огън, разположението на звездите и формата на галактика. Всички сте точно такива и с вас изобщо няма нищо лошо.
Алън Уотс
Не правете нищо, без да се прекръстите! Когато тръгнете да пътувате, когато започвате работа, отивате да се учите, когато сте сами или в компанията на други хора, осенете със Светия Кръст своето чело, тяло, гърдите, сърцето, устните, очите, ушите. Целите се запечатайте със знака на Христовата победа над ада. Тогава вече не бива да се боите от магии, зли духове, баене, тъй като те се обезсилват от Кръста подобно на восък от огън и както прах се разнася от вятъра.
Клеопа