Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Огън"
Образованието - това не е запълване на ведро с вода, а запалването на огън.
Уилям Бътлър Йейтс
Ние не можем да изтръгнем от живота ни нито една страница, но можем да хвърлим в огъня цялата книга.
Жорж Санд
При книгите също има врагове, както и при хората: огън, старост, животни, времето и тяхното собствено съдържание.
Пол Валери
Музиката трябва да изсече огън от сърцето на мъж и да събужда сълзи в очите на жена.
Лудвиг ван Бетховен
Ние трябва да вземем от миналото огъня, а не пепелта.
Жан Жорес
Подобно на огъня, който в тръстика, слама или заешка перушина леко се възпламенява, но бързо угасва, ако не намери друга храна за себе си, така и любовта ярко се възпламенява от цъфтящата младост и телесната привлекателност, но скоро угасва, ако не се подхранва от духовните достойнства и добрите нрави на младите съпрузи.
Плутарх
Любов под маска прилича на огън под пепел.
Карло Голдони
Разлъката намалява слабата страст и увеличава силната, както вятърът загасява свещите и разпалва огъня.
Франсоа дьо Ларошфуко
Съмнявай се, че звездите са огън; съмнявай се, че слънцето се движи; съмнявай се в истината. Но никога не се съмнявай, че обичам.
Уилям Шекспир
Дай на човек огън и той ще се стопли за ден. Запали в него огън и ще гори до края на живота си.
Тери Пратчет
Разпространението на цивилизацията може да се сравни с огън, който първоначално е слаба искра, след това трептящо огънче, а след това могъщ пламък, надарен със скорост и сила.
Никола Тесла
Трудете се да поддържате жива в гърдите си онази малка искра от небесен огън, наречена съвест.
Джордж Вашингтон
Може би най-добрите ми години са зад мен. Когато е имало шанс за щастие. Но аз не бих ги поискал обратно. Не и с огъня, който гори в мен сега.
Самюъл Бекет
Още от началото младоженците следва да се предпазват от разногласия и нападки, виждайки как неотдавна залепените гърнета се разпадат лесно при най-малък тласък; а след време, когато местата на съединяване станат здрави, нито огън, нито желязо няма да им повлияят.
Плутарх
Не притуряй към огъня огън.
Платон
Отправна точка за всеки напредък е желанието. Запазете това постоянно в паметта си. Слабите желания носят слаби резултати, също така, както неголямото количество огън дава неголямо количество топлина.
Наполеон Хил
Любовта винаги е началото на знанието, тъй като огънят е от светлина.
Томас Карлайл
Преди да можете да откраднете огън от боговете, трябва да можете да вземете кафе за режисьора.
Дейвид Мамет
Любовта е приятелство, обхванато от огън. Тя е лесно разбирателство, взаимно доверие, споделяне и прощаване. Тя е вярност в добри и лоши времена. Тя приема и несъвършенството и проявява снизхождение към човешките слабости.
Ан Ландърс
Един мъж може да е нисък и набит и да оплешивява, но ако в него има огън, жените пак ще си падат по него.
Мей Уест
Коледа е сезон за разпалване на огъня на гостоприемство, както и гениален пламък на благотворителност в сърцето ни.
Уошингтън Ървинг
Всички империи са построени на кръв и огън.
Пабло Ескобар
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
11
Следваща