Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Предизвикателство" - страница 2
Удивлява ме как хората често са по-склонни да действат въз основа на малко или никакви данни, отколкото да използват данни, които са предизвикателство за събиране.
Робърт Шилър
Мен не ме привлича леката игра: нужна е цел, предизвикателство, което мога да преодолея, ..., доказвайки, че аз съм жив!
Рой Дюпюи
Предизвикателствата ви карат да откриете неща за себе си, които никога не сте знаели.
Сисъли Тайсън
Обратното на страха е любовта - любовта към предизвикателството, любовта към работата, чистата радостна страст да хвърлим удар към мечтата си и да видим дали можем да я осъществим.
Стивън Пресфийлд
Беше предизвикателство да работя с Оливър Стоун.
Антъни Хопкинс
Най-голямото предизвикателство за всеки занаятчийски човек или артист е да приеме ограниченията на своята среда и да направи нещо красиво въпреки тях. Това всъщност е забавно.
Айлет Уолдман
В предишни епохи човек е можел да достигне съвършенство чрез медитация, поклонение в храма или ягяни, но в Кали-юга не можем дори да изпълняваме добре една от деветте дейности. Въпреки че само една от тези девет дейности може да доведе до пълна любов към Бога, ние участваме във всичките девет и все още имаме проблеми. За щастие Шрила Харидаса разкрива святото име като източник на надежда, въпреки постоянните предизвикателства в тази Кали юга.
Бхакти Тиртха Свами
Осемдесетте години ще изглеждат като разходка в парка в сравнение с новите глобални предизвикателства, където годишното повишаване на производителността от 6% може да не е достатъчно. Необходима е комбинация от софтуер, мозъци и работа, за да се увеличи този процент до 8% или 9%.
Джак Уелч
В системи като съвременното общество еволюцията винаги е обещание и прехвърлянето винаги е заплаха. Нито една система не осигурява гаранция за продължаваща еволюция. Предизвикателството е реално. Да го игнорираме означава да играем на зарове с всичко, което имаме. Да приемеш това не означава да играеш на Бог - това е да станеш инструмент на всяка божествена цел, която прониква във Вселената.
Ервин Ласло
Ценностите са принципи и идеи, които придават смисъл на привидно светския опит в живота. Смислен живот, който в крайна сметка носи щастие и гордост, изисква от вас да отговаряте на изкушения, както и на предизвикателства с чест, достойнство и смелост.
Лора Шлезинджър
За мен предизвикателството е не да бъдем различни, а да бъдем последователни.
Джоун Джет
Информационната ера предлага много на човечеството и ми се иска да мисля, че ще се справим с предизвикателствата, пред които ще ни изправи. Но е жизнено важно да помним, че информацията - в смисъла на сурови данни - не е знание, че знанието не е мъдрост и че мъдростта не е предвидливост. Все пак информацията е първата съществена стъпка към всяко от тях.
Артър Кларк
Журналистика: умението да се справиш с предизвикателството да запълваш пространството.
Ребека Уест
Когато хората се включват по-активно в работата на правителството, правителството става по-отговорно, нашето общество става по-силно, по-състрадателно и по-добре подготвено за предизвикателствата на бъдещето.
Арнолд Шварценегер
Но аз съм оптимист за Великобритания; и разликата между оптимист и песимист не е, че оптимистът вярва, че светът е прекрасен, а песимистът вярва, че е обзет от предизвикателства; разликата е, че песимистът вярва, че ще бъдем победени от тях; оптимистът смята, че предизвикателствата могат да бъдат преодолени.
Тони Блеър
В правителството носите всяка надежда; всяко разочарование. А в политиката винаги става дума за следващото предизвикателство.
Тони Блеър
Има математици пренебрегнали предизвикателствата и предпочели да избягат от природата по пътя на изобретяването на всевъзможни теории, които не обясняват никак това, което виждаме и усещаме.
Беноа Манделброт
За мен има само пътуване по пътища, които имат сърце. По всеки път, които има сърце. По него аз пътувам и единственото предизвикателство, което си струва е да измина пълната дължина. Там аз пътувам и гледам, гледам останал без дъх.
Карлос Кастанеда
Създаването на начини да бъдеш щастлив е работа на живота ти, предизвикателство, което няма да свърши, докато не умреш.
Марта Бек
Да живееш е предизвикателството. Не умирането. Умирането е толкова лесно. Понякога са нужни само десет секунди, за да се умре. Но да живееш? Това може да ви отнеме осемдесет години и за това време ще направите нещо.
Мелина Маркета
Всичко в живота ни служи като предизвикателство и изпитание, за да ни издигне. Ето защо е правилно да сме благодарни за възможността да се учим и да растем чрез справяне с този опит от реалния живот.
Моше Хаим Луцато Рамхал
Предизвикателството, което поставям пред всеки, който осъжда бизнеса в частния сектор, е следното: Ако сте социално осъзнат човек, защо не управлявате бизнеса си по начин, който ще помогне за постигането на социални цели?
Мухамад Юнус
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
12
Следваща