Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Европа" - страница 3
В своята история Европа е извършила толкова много кланета и ужаси, че трябва да сведе глава в срам.
Дезмънд Туту
Европа няма да приема генетично модифицирани храни. Това няма никаква разлика в окончателния анализ какво прави Брюксел, какво прави Вашингтон или какво прави Световната търговска организация.
Джеръми Рифкин
Изграждането на Европа е изкуство. Това е изкуството на възможното.
Жак Ширак
Аз съм свободен човек. Чувствам се като у дома си навсякъде в Европа.
Жерар Депардийо
Израел е твърде привързан към Америка, твърде повлиян от Америка. Тя трябва да бъде свързана с Европа. Америка се основава на митологията - свободният човек, личността, отворената граница. Европа е по-наясно с историята. Вземете Великобритания и Шекспир. Вие оформяте своята идентичност чрез историята.
А. Б. Йехошуа
Сигурен съм, че 2017 ще бъде годината, в която хората от континентална Европа се събуждат.
Марин Льо Пен
Японската архитектура е много копирана в тази страна и в Европа.
Минору Ямасаки
1989 беше толкова много, много важна година за Европа. Стената падна, Съветският съюз се разпадна и толкова много неща се случиха - за 15 минути светът се промени.
Пер Петершон
Компаниите не са благотворителни предприятия: Наемат работници, за да печелят. В САЩ тази логика все още работи. В Европа това почти не се случва.
Пол Самюелсън
Баща ми страдаше от хронична страст към скитничество. Когато бях на 14, той тръгна на едногодишно пътешествие из Европа и Азия и реши да ме вземе за компания.
Скот Андерсън
В Япония има по-малко култура на запазване на стари сгради, отколкото в Европа.
Тадао Андо
Италия е пълна с исторически сгради. И Европа има голяма история на философията от Гърция до днес. Прочетох всички тези книги и виждам тези сгради и си мисля къде стоя, когато проектирам архитектурата си.
Тадао Андо
Когато идват в Европа, те са изправени пред все още затворени граници. По този начин концепцията за отворените граници е много селективна концепция, която изобщо не се приема сериозно в опита на неевропейците.
Улрих Бек
Обичам да казвам: Прекарвам една трета от времето си в Нигерия, една трета в Европа или Америка и една трета в самолет.
Уоле Шоинка
Съжалявам много, че чух толкова много хора, много мои собствени сънародници, които предсказват война, заявявайки, че Европа се подготвя и въоръжава за такъв конфликт.
Франк Билингс Келог
Днес американските жени раждат средно по 2,2 деца, които доживяват до зряла възраст. В по-голямата част от Европа жените раждат още по-малко малки.
Хелън Фишер
Религиозните войни показаха, че християнската вяра вече не е обединителна сила на Европа. Беше необходимо ново общо основание и то беше намерено в разума, което е нещо, което се споделя от цялото човечество. Това беше един от корените на Просвещението и неговата концепция за универсални човешки права.
Валтер Каспер
Дори преди Европа да се обедини на икономическо ниво или да бъде замислена на ниво икономически интереси и търговия, културата обединяваше всички страни в Европа. Изкуствата, литературата и музиката са свързващото звено на Европа.
Дарио Фо
В американската политика "Европа" обикновено е кодова дума за "голямо правителство".
Джеймс Суровецки
Ако все пак влезем в рецесия, нещо, което винаги е възможно за САЩ или Европа, бихме могли да намалим лихвените проценти и да разширим паричното предлагане, без да се притесняваме за цената на златото.
Джефри Сакс
Можете да намерите академични и индустриални групи, които извършват някаква подходяща работа, но няма фокус върху изграждането на сложни молекулярни системи. В това отношение Япония е първа, Европа е втора и ние сме трети.
Ерик Дрекслер
Движещата сила на либералното контранастъпление в Европа е реакция срещу безотговорността.
Жак Делор
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
12
Следваща