Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Област" - страница 9
Областите на клиничната психология и психиатрия съществуват специално, за да помогнат на емоционално нестабилните да станат по-стабилни и да водят по-щастлив и здравословен живот. За разлика от епохите на Винсент ван Гог и Ейбрахам Линкълн, сега има професионална помощ за тези, които страдат от емоционални заболявания. Лечението може да изисква терапия или дори лекарства, но надеждата вече е достъпна всеки ден в почти всеки град в цивилизования свят.
Дейвид Либерман
Експерименталната икономика е свързана с провеждане на експерименти: въвеждане на икономика в лабораторията или създаване на контролирани условия в областта, които ни позволяват да разберем по-добре какво виждаме при по-малко контролирани обстоятелства.
Алвин Рот
Каквито и да са потенциалните клопки, банките са все по-ентусиазирани относно рисковия капитал, особено в новите компании със силни перспективи в области като здравеопазването и технологиите.
Алекс Беренсън
Мисля, че е страхотно, че толкова много хора се наслаждават на катеренето. Винаги съм обичал катеренето; Не разбирам защо другите хора не биха се насладили също толкова. Докато всеки прави всичко възможно да уважава областите, в които се изкачва, не виждам как растежът на спорта може да бъде лошо нещо.
Алекс Хонълд
Първите десет години, след като излязох от аспирантура, учих успех. Прочетох всяка книга, до която стигнах, и взех всяко обучение, което намерих, и това ми позволи да стана експерт в тази област. Научих се как да създам високо самочувствие и успех в собствения си живот и в живота на другите.
Джак Канфийлд
Имам голяма доза увереност и вяра в способностите си да пиша. Има и други области от живота ми, в които не съм толкова уверен и нямам толкова вяра, но що се отнася до писането и работата, не се притеснявам за това. Вярвам си, че ще го направя правилно.
Джеймс Фрей
Всеки симптом може да ви принуди да навлезете по-дълбоко в някаква област.
Джеймс Хилман
Хармонично се събрахме в ежедневието и в работата, подкрепяхме се взаимно, проявявахме интерес към дейностите на другият, независимо от значителното разстояние между нашите научни области, опитите да разрушат брака ни и неизбежното влошаване на здравето на Стивън.
Джейн Хокинг
Особено трябва да научим изкуството да насочваме вниманието към затворените области на нашия живот.
Джак Корнфийлд
След това проучванията започнаха да показват, че всички от цигулари до таксиметрови шофьори подобряват съответните мозъчни области с нови клетки и връзки, точно както ние изграждаме мускули с физически упражнения. Изследването на Лазар показа, че медитацията може да направи и това. За първи път беше възможно да се обясни как практиката може да промени трайно психологията и физиологията.
Джо Марчант
Между богатите и успешните адвокати във всички времена е имало много естети и мистици - това е професионален недъг на съсловието: духовната реакция на умора от практиката в областта та твърде много материални интереси.
Александър Амфитеатров
Най-добрият начин за решаване на проблем? Опитайте да го обясните на някой извън вашата област.
Джона Лерър
Какви съмнения, какви хипотези, какви лабиринти от забавление, какви области на спор, какъв океан от фалшиво учене, могат да бъдат избегнати от това единствено понятие за нематериализъм!
Джордж Бъркли
...че съвременният човек трябва да помни много различни пароли, ПИН кодове и потребителски имена. Междувременно човешката памет улавя такава информация много зле. Едно проучване в тази област установи, че 30 % от хората забравят паролите си в рамките на една седмица, а след три месеца цифрата е над 65 %.
Джоузеф Халинан
Бих казал, че голяма част от религиозната ерес е резултат от неразбиране на основната природа на Бог. И след като имаме правилно разбиране за Бог, тогава обикновено повечето области на нашия живот съвпадат с това кой е Бог и какво желае за всеки един от нас.
Джош Макдауел
Те [първопричините за терора] произлизат от дългата диалектика на участие на САЩ в делата на ислямския свят, света на добива на петрол, арабския свят, Близкия изток - тези области, които се считат за съществени за интересите на САЩ и сигурност.
Едуард Саид
Всички се разхождат с тези съмнения в себе си, така че има нещо успокояващо в това. А съмнението в себе си в една или няколко области не означава, че обикновено имате ниско самочувствие. И вие имате силата да се избавите от това да се чувствате по този начин.
Ейми Къди
Мисля, че за да постигнете нещо във всяка област, първо трябва да се проваляте много пъти. И абсолютно не трябва да се страхувате от провал - иначе никога няма да преминете към следващото ниво.
Ейми Шумър
Големите убийци, подобно на много велики мъже в своята област, имат сини очи.
Ерик Ларсън
Не можете да мотивирате най-добрите хора с пари. Парите са само начин да запазите резултата. Най-добрите хора във всяка област са мотивирани от страст.
Ерик Реймънд
Областта на инстинкта е точка, разумът е цяла вселена.
Жан Фабър
Не е достатъчно архитектурата днес да приложи директно съществуващата типология на сградите; той вместо това изисква архитектите да проучат внимателно цялата област с нови интервенции и програмни типологии.
Заха Хадид
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
12
Следваща