Цитати на тема "Област" - страница 4
Знаеш, скъпи Карл, че не съм твърдоглав и склонен към предубеждения. Каква именно научна кариера ще си избереш, на мене всъщност ми е все едно. Но дали ще избереш това, към което имаш призвание – именно този въпрос ме тревожи. Отначало мислехме за по-обикновени неща. Но подобна кариера очевидно не те привлича. Затова, признавам си, съблазнен от твоите толкова рано съзрели възгледи, аз изразих одобрение, когато ти избра за своя цел научната сфера, независимо дали в областта на правото или философията – по-скоро както ми се струва в последната. Трудностите, съпътстващи тази кариера, са ми достатъчно известни...
Хайнрих Маркс
А за тези, които през последните 15 години се опитват да раздуха надпреварата във въоръжаването, опитвайки се да получат едностранни предимства по отношение на Русия, въвеждайки ограничения и санкции, незаконни от международноправна гледна точка, за да възпре развитието на страната ни, включително и във военната област, ще кажа: това е. Това, което се опитахте да предотвратите, го предотвратихте с провеждането на такава политика, вече се случи. Не беше възможно да се сдържи Русия!
Владимир Путин
КАКВО СЕ СЛУЧВА СЛЕД СМЪРТТА?
Когато човешката душа излезе от тялото, се извършва велико тайнство. Защото, ако тя е виновна в грехове, идват тълпи демони и зли ангели, тъмни сили поемат тази душа и я вземат в своята собствена област.
И никой не бива да се удивлява на това; защото, ако душата в този живот, намирайки се в този свят, им се е подчинявала и покорявала и е била тяхна робиня, то толкова повече бива задържана от тях и остава в тяхна власт, когато си тръгва от света.
А що се отнася до добрата част, трябва да си представяш, че нещата стават така. При светите Божии раби още сега пребивават ангели и свети духове ги обкръжават и охраняват. И когато си тръгват от тялото, тогава ликовете на ангелите приемат душите им в своята собствена област, в чистия свят, и по такъв начин ги довеждат при Господа.
Макарий Египетски