Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Област" - страница 3
Познанията ми в областта на науката идват от това, че съм с Карл, а не от официалното академично обучение. Карл ми даде вълнуващ урок по наука и математика, който продължи 20-те години, в които бяхме заедно.
Ан Друян
Мисля, че фокусът на поета не е точно това, което е на прозаика, не е изцяло върху света отвън. Фиксирана е в областта, където вътрешното среща външното, където чувствителността на поета среща времето, среща улицата, среща с други хора... онази земя на сянка между себе си и реалността.
Марк Странд
Психологията е много по-голяма от просто медицината или поправянето на нездравословни неща. Става въпрос за образование, работа, брак - дори за спорт. Това, което искам да направя, е да видя психолози, които работят, за да помогнат на хората да изградят силни страни във всички тези области.
Мартин Селигман
Някои коментатори са начертали толкова ярка и мрачна картина на ранните трудности на Ваймарската република, че републиката изглежда е обречена на провал от самото начало... Условията, при които се е родила Ваймарската демокрация, със сигурност не са били такива, че да й помогнат да процъфтява; и докато се разгръщаше, очевидно беше обременен с бреме от проблеми в редица области.
Мери Фулбрук
Ако сексуалният ни живот се определяше от първите ни младежки експерименти, по-голямата част от света щеше да бъде обречена на безбрачие. В нито една област на човешкия опит човешките същества не са по-убедени, че може да се получи нещо по-добро само ако упорстват.
П. Д. Джеймс
Конфигурацията на океанското дъно е от голям интерес за сеизмолозите, изучаващи движенията на земната кора. Океанографите също могат да обяснят някои особености на океанските течения чрез контура на океанското дъно. Но огромни области все още са неизследвани.
Пол Шумейкър
Мисля, че комбинацията от висше образование в област като компютърните науки и възможността да приложа това в работна среда като Майкрософт е това, което ме тласна. Въздействието, което създават тези възможности, може да доведе до работа с широко, световно въздействие.
Сатя Надела
Областта на фотографа е постоянно изчезващите неща. И когато те си тръгнат, никаква изобретателност, и нищо на света няма да ги накара да се върнат.
Анри Картие-Бресон
Вярвам, че най-големите постижения в областта на рака могат да дойдат от блестящи изследователи, базирани в Индия.
Сидхарт Мукхърджи
Във всички области на живота е необходима смелост, за да разширите границите си, да изразите силата си и да реализирате потенциала си... не е по-различно във финансовата сфера.
Сузи Орман
Здравеопазването е една от областите, в които отворените данни потенциално ще стартират най-скоро и ще имат най-голямо въздействие.
Тим О'Райли
Всички ние сме чудовищно невежи, просто в различни области.
Уил Смит
Човешката природа е да злоупотребява със знанието и властта, било то в областта на науката, правителството или Уолстрийт. Извадете Бог от картината и ще имате истински проблеми.
Франк Перети
Областта на науката е естествената. Ако искате да разберете природния свят и да сте сигурни, че не се подвеждате, науката е начинът да го направите.
Франсис Колинс
Преди двадесет и пет години идеята беше, че можете да създадете общ софтуер за решаване на проблеми, който може да решава проблеми в много различни области. Това просто се оказа напълно погрешно.
Хауърд Гарднър
Когато погледнете областите на мозъка, свързани със събирането на данни от тялото, огромно количество от мозъка е посветено на събирането на информация от устните и езика.
Хелън Фишер
Интернет разкрива съвсем нови възможности в широк спектър от области.
Хърби Хенкок
Просто за мен киното и театърът са напълно различни области на приложение за занаяти, различни дисциплини, ако желаете.
Хюго Уивинг
Изповедта е може би най-пренебрегваната област на личната молитва.
Бил Хайбълс
Във всеки съюз се приемат роли, някои традиционни, други не. Съпругът ми плащаше сметките си, аз се обаждах на собствения си майстор. Но докато браковете напредват, вие се отказвате от областите на вашата собствена компетентност, често дори без да знаете.
Айлет Уолдман
Ако не бях писател, щях да отделя повече време да правя нещата, които вече правя, които включват изследвания в областта на физиката, преподаване и ръководене на нестопанска организация с мисия да овластявам жените в Камбоджа.
Алан Лайтман
Нека се заемем с поставянето на високи стандарти за живот, любов, творчество и мъдрост. Ако очакванията ни в тези области са ниски, няма вероятност да изпитаме уелнес. Поставянето на високи стандарти прави всеки ден и всяко десетилетие заслужаващо да се очаква.
Грег Андерсън
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
Следваща