Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Област" - страница 2
Въпреки че съм импулсивен в много области на живота си, бракът не е една от тях.
Нийл Строс
За да бъдете диетолог във Франция, трябва да сте лекар, седем години проучвания и след това още три години в областта на храненето.
Пиер Дюкан
Отидете отвъд науката, в областта на метафизиката. Истинската религия е извън спора. Може да се живее само вътрешно и външно.
Свами Шивананда
Когато си щастлив, намираш чиста радост в живота си. Няма съжаления в това състояние на щастие - и това е цел, към която си струва да се стремите във всички области на живота си.
Сузи Орман
Не съм впечатлен от това, което притежават хората. Но аз съм впечатлен от това, което постигат. Горд съм, че съм лекар. Винаги се стремете да бъдете най-добрите във вашата област... Не гонете пари. Ако сте най-добрият в своята област, парите ще ви намерят.
Томас Станли
Историческото развитие на работата на антрополозите изглежда очертава ясно област от знания, която досега не е била третирана от никоя друга наука.
Франц Боас
Древните писания ни казват, че човекът е повече от физическото тяло. Всъщност имаме две тела: физическо и астрално, или фино. Но ние сме душата! Според древните ведически писания на Индия, размерът на душата е 1/10 000 на върха на кичур коса. Той се намира в областта на сърцето и е действителната жизнена сила. Физическото, както и астралното или финото тяло, действа като покривало или костюм, който душата носи в своето пътуване из материалната сфера. Докато преминаваме от костюм в костюм или от тяло в тяло чрез процеса, известен като прераждане, впечатленията от предишни животи се отпечатват върху финото тяло и се носят с нас през всеки живот. В състояние на сън дейността във финото тяло става по-доминираща от дейността във физическото тяло. Нашите сънища често са впечатления, натрупани от много животи.
Бхакти Тиртха Свами
Компютрите са изключително полезни и невероятни за множество научни области, но за мен, що се отнася до създаването, те са недостатъчни и бавни. Следователно всичките ми усилия са да стоя далеч от този звяр.
Вангелис
Бих казал, че коефициентът на интелигентност е най-силният предсказател в коя област можете да влезете и да заемате работа, независимо дали можете да бъдете счетоводител, адвокат или медицинска сестра например.
Даниъл Голман
Можем ли да се доверим на транснационални интернет групи като Уикипедия, които са саморегулиращи се и не се отчитат, да определят или цензурират информацията за обществеността, да решават кои са фактите в почти всички области на живота и ученето?
Дейвид Фроли
Интересът ми към икономиката винаги е бил в целия корпус на икономическата теория, взаимовръзките между различните области на теорията и тяхното значение за формулирането на икономическата политика.
Джеймс Мийд
Университетът е в опасност да загуби монопола си и има основателна причина. Най-видимата заплаха са новите онлайн курсове, много от които безплатни, с едни от най-добрите преподаватели в съответните области.
Дон Тапскот
Понятието "система" придоби централно значение в съвременната наука, обществото и живота. В много области на усилията се подчертава необходимостта от "системен подход" или "системно мислене", възникват нови професии, наречени "системно инженерство", "системен анализ" и други подобни, и не може да има съмнение, че това тази концепция бележи истинско, необходимо и последващо развитие в науката и светогледа.
Ервин Ласло
В началото на ХХ век стана свидетел на срива на механистичната теория дори в рамките на физиката, науката, където тя беше най-успешна... Относителността пое контрола в областта на физиката и науката за квантовата теория в микрофизиката... С оглед на паралелното развитие във физиката, химия, биология, социология и икономика, много клонове на съвременните науки станаха... "науки с организирана сложност" - тоест системни науки.
Ервин Ласло
Но докато правех това, бях следвал различни области в науката и технологиите, включително работата в молекулярната биология, генното инженерство и т.н.
Ерик Дрекслер
В крайна сметка вие не сте точно нация като всички други нации. Вие сте уникални, макар и само защото сте толкова древен народ и поради начина, по който сте разпространени по целия свят и очевидния си успех в много области.
Жан-Мари Льо Пен
Провалът на християнството в районите на запад от Сицилия е още по-голям и е увеличен от разпространението на арабски възгледи и влияние в тази област, и особено в Испания.
Карол Куигли
... ерата на разширяването на XIX век ... доведе до ускоряване на основния фокус на дейностите на обществото ... от областите на вътрешния контрол до областите на външния контрол. ... нарастващата роля на пропагандата ... помогна да се създаде впечатление за стабилност.
Карол Куигли
Областта на изменението на климата оказва драматично въздействие върху националната сигурност.
Леон Панета
Във всяка област от човешкото познание се крие бездна от поезия.
Константин Паустовски
В моята област е важно да се използват колкото може повече различни продукти. Никога нищо не изключвам.
Сергей Брин
Международните кредитни банки трябва да се съсредоточат върху области, в които частните инвестиции не отиват, като инфраструктурни проекти, образование и борба с бедността.
Джоузеф Стиглиц
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
12
Следваща