Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Съвест" - страница 7
Обикновено социопатите ни гледат с пренебрежение точно поради тази причина - че сме лековерни. Ние сме слаби. Един човек ми каза, че смята, че е единственият честен човек, защото ще признае, че няма съвест и всички останали явно се преструват.
Марта Стаут
Съвестта е създател на смисъла. Тъй като чувството за ограниченост се корени в нашите емоционални връзки един с друг, то пречи на живота да се превърне в нищо друго, освен в дълга и по същество скучна игра на опит за господство над нашите ближни хора и за всяко ограничение, което съвестта ни налага, ни дава момент на свързаност с друг, мост към някого или нещо извън често безсмислените ни схеми.
Марта Стаут
Когато няма емоционална привързаност и съвест, животът се свежда до съревнование и всички наоколо изглеждат като нищо повече от пионки, които могат да бъдат преместени.
Марта Стаут
След тази разходка из гората той започна да ми пише любовни писма, изпращаше ми цветя, но скоро се уморих от него, тъй като не го обичах. Завърши с факта, че сватбата му не се състоя. Това беше първият грях на съвестта ми.
Матилда Кшесинская
В кражбата също е нужна съвест. Вземи за себе си, остави на другите.
Анатолий Приставкин
Щедростта на Хитлер към всеки, когото харесва, заглушаваше гласа на съвестта.
Анджела Ламберт
Спомни си, че е чела някъде, че съвестта не е нищо повече от страха да не бъдеш хванат.
Анджела Марсънс
...хората също имат съвест, свързана с тежестта върху душата.
Михаил Успенски
Ако се измъкнете от политиката, религията, всичко и мислите като човек, мислете въз основа на любов към всички, в този момент имате избор: да бъдете животно или да бъдете човек. Избирам да бъда човек, със съвест и отговорност.
Мосаб Хасан Юсуф
Това, от което хората най-много се нуждаят сега, е да приложат своите умения за преобразуване към онези неща, които са от съществено значение за тяхното оцеляване. Те трябва да превърнат фактите в логика, свободната воля в цел, съвестта в решение. Те трябва да превърнат историческия опит в дизайн за един разумен свят.
Норман Казънс
Нашата съвест не е непогрешима и може да се изкриви или отслаби, ако не бъде поддържана в съответствие с непогрешимото Божие Слово.
Осуалд Сандърс
Този, който има сляпа съвест, която не вижда нищо, мъртва съвест, която не чувства нищо, и тъпата съвест, която не казва нищо, е в толкова жалко състояние, колкото човек може да бъде от тази страна на ада.
Патрик Хенри
Лошите мъже не могат да направят добри граждани. Порочното състояние на морала, корумпираната обществена съвест са несъвместими със свободата.
Патрик Хенри
Съвестта има известно пространство за маневриране.
Пер Ола Юнасон
А ако лъжецът не вижда в своята лъжа никаква изгода за себе си, той по-скоро не би изпитвал и угризение на съвестта.
Пол Екман
Притеснителен факт е, че сме склонни да намираме злодеите за по-интересни от техните жертви – в измислицата и в действителност – но Нюрнбергският процес разкри, че в реалния живот престъпниците и убийците са неизменно безцветни личности, на които им липсва личност, както и състрадание и съвест . Техните жертви често проявяват смелост и издръжливост, надхвърлящи нормалното човешко преживяване.
Пол Роланд
...десятъкът не е нещо, което правя, за да изчистя съвестта си, за да мога да правя каквото си поискам с 90-те процента - той също принадлежи на Бог! Трябва да потърся неговото ръководство и разрешение за каквото и да правя с цялата сума. Може да открия, че Бог има различни идеи от мен.
Ранди Алкорн
Хората не избягват Библията, защото е трудна за разбиране, колкото защото това, което разбират, осъжда съвестта им и хвърля светлина върху тъмните ъгли в живота им, които предпочитат да пазят тъмни.
Раусас Дж. Ръшдуни
Съвестта ми е приятна възрастна жена, тя е сляпа и с двете очи, и глуха с двете уши.
Роберт Щилмарк
Вярвам, че когато държавниците пренебрегват личната си съвест в името на обществено задължение ... те отправят своята страна направо в бездната.
Робърт Болт
Ролята на писателя е да заплашва съвестта на обществеността. Той трябва да има позиция, гледна точка. Той трябва да гледа на изкуствата като на средство за социална критика и трябва да се съсредоточи върху въпросите на своето време.
Род Сърлинг
Единствената граница за човека, достоен за името си е неговата съвест.
Роже Мартен дю Гар
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
12
Следваща