Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Стремеж" - страница 5
Човек има различни стремежи и наклонности и целта на всеки е да развие своите наклонности доколкото е възможно.
Йохан Готлиб Фихте
Стремежът към бавност, който започва като обикновен бунт срещу обедняването на вкуса в живота ни, дава възможност да преоткрием вкуса.
Карло Петрини
Хакерите разбиват системите за печалба. Преди това беше за интелектуално любопитство и стремеж към знания и тръпка, а сега хакването е голям бизнес.
Кевин Митник
Америка не е за мен. В стремежа си да изкара печалби от всичко, тази педантичност засенчва радостта от общуването с хората, нарушавайки чувството за уважение към тях.
Алфред Нобел
Ако искаш да бъдеш абсолютно свободен, се отървете от две неща: от страхът да грешиш и от стремежа да бъдеш първи.
Алън Мур
Аз нямам никакви политически стремежи, и до смърт ме плашат хора, които имат.
Леонардо ди Каприо
Няма сила, която да сложи край на стремежа на човека към свобода и в крайна сметка Китай ще се превърне в държава, управлявана от закона, в която правата на човека царят върховно.
Лиу Сяобо
Стремежът напред - това е целта на живота. Нека всеки живот бъде стремеж и тогава той ще бъде пълен с изключително прекрасни часове.
Максим Горки
Самотата не ми е дадена по рождение, аз си я завоювам. Води ме стремежът към красота. Жадувам да се утвърдя в него, да означа своите предели, да се избавя от неясотите и сам себе си да вкарам в ред.
Жан Жене
Идеологиите нямат собствено сърце. Те са курвите и ангелите на нашите собствени стремежи.
Джон льо Каре
Именно достойнството възвисява най-много човека, то придава на неговата дейност и на всичките му стремежи най-висше благородство...
Карл Маркс
Не, и не може да бъдат, никакви данни, потвърждаващи съществуването на този друг живот, понеже той е невъзможен, и вярата в него само слага окови на човешките стремежи и възпира човешкият прогрес.
Август Бебел
Когато информацията се търкаля срещу информация, резултатите са изумителни и ефективни. Многогодишният стремеж за участие, попълване, има много форми.
Маршал Маклуън
Две души с такива сродни стремежи неминуемо трябва да се съединят.
О. Хенри
Зоната на комфорт приема най-големите ни стремежи и ги превръща в оправдание за това, че не си правим труда да се стремим.
Питър МакУилямс
Маркетингът е нашият стремеж да направим промяна от името на тези, на които служим, и го правим, като разбираме ирационалните сили, които движат всеки от нас.
Сет Годин
Ах, защо душата е способна да бъде и винаги изпълнена със стремежи и толкова срамежлива!
Фридрих Хьолдерлин
На този етап въпросът вече не е: как индивидът може да задоволи собствените си нужди, без да наранява другите, а по-скоро: как може да задоволи нуждите си, без да наранява себе си, без да възпроизвежда, чрез своите стремежи и удовлетворения, своята зависимост от експлоататор апарат, който, задоволявайки нуждите му, увековечава неговото робство?
Херберт Маркузе
Моята научна работа се обосновава единствено от неудържимия ми копнеж да разбера тайните на природата и от никакви други чувства. Любовта ми към справедливостта и стремежът ми да допринеса нещо за подобряване условията на човешкото съществуване са съвсем независими от моите научни интереси.
Алберт Айнщайн
Трите основни материални права - приемственост, взаимно задължение и стремеж към щастие.
Дейвид Брин
Поколения човешки същества се трансформираха в машини в неумолимия стремеж към материално богатство: Живяхме за да работим.
Джеръми Рифкин
Латералното мислене не се занимава с игра със съществуващите парчета, а със стремеж към промяна на тези парчета. Занимава се с възприятието, част от мисленето. Тук ние организираме външния свят на парчета, които след това можем да "обработим".
Едуард де Боно
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
12
Следваща