Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Стремеж" - страница 4
Прекрасното влече към себе си със самото си въздействие и често вселява у нас стремежа към действие.
Плутарх
Когато съм император, ще премахна частното образование. Частни училища, частен колеж. Всички тези родители с пари и енергия и стремеж към продажби на печене и желание да оставят огромното си състояние на образованието - всички ще трябва да се хранят от една и съща образователна тенджера.
Ан Патчет
Празнотата е симптом, че не живеете творчески. Или нямате достатъчно важна за вас цел, или не използвате своите таланти и усилия в стремеж към важна цел.
Максуел Малц
Стремежът към по-голям позитивен опит само по себе си е негативен опит. И колкото и да е парадоксално, приемането на негативния опит е позитивен опит.
Марк Менсън
Културата - това е стремеж към благозвучие и светлина, главното е - в това, че и благозвучието, и светлината преобладават...
Матю Арнолд
Естествения стремеж на човечеството, сведен до най-прост знаменател, може да се изрази в няколко думи: "Така че всичко е наред".
Николай Добролюбов
Коренът на всички желания и страхове е един - стремежът към щастие.
Нисаргадатта Махарадж
Ако във вас няма желания и стремежи към нещо, никой не може да ви помогне. Вашият живот напълно зависи от вас.
Сонам Капур
Това, за което не съм се извинил, е оригиналната концепция за стремеж да се постигне справедливост за всички южноафриканци чрез концепцията за националните държави.
Фредерик де Клерк
Образованието трябва да бъде стремеж през целия живот. Човекът, който не чете, не е по-добър от този, който не може.
Шон Кови
Винаги съм се ръководила от стремежа да покажа най-доброто, което мога. Това ме поддържаше в тениса и сега е същото.
Щефи Граф
Борбата за демокрация и права на човека в Бирма е борба за живот и достойнство. Това е борба, която обхваща нашите политически, социални и икономически стремежи.
Аун Сан Су Чи
Комуникирани по правилния начин, юдео-християнската философия и религиите, които я поддържат, обвързват гражданите в стремежа към справедливо и щедро общество.
Бил О'Райли
Общият закон на живота е стремежът към щастие и по-широкото му прилагане.
Владимир Короленко
Каквото и да ви вдъхновява, е аспект на вас самите. Всяко желание на сърцето съществува, за да ви подкрепи в откриването и проявяването му. Ако имате стремеж да бъдете нещо, това е така, защото имате потенциала да проявите качеството, което виждате, и поведението, което това качество ще породи.
Деби Форд
По някакъв начин, знаейки, че Алцхаймер идва, се подиграва на всички нечии стремежи - да разказва истории, да обмисля определени въпроси, както може само един роман, да бъде признат за своите постижения и упорита работа - по начин, който старата позната смърт не прави.
Джейн Смайли
Христос не умря, за да направи добрите дела просто възможни или да започне половинчато преследване. Той умря, за да породи у нас страст към добри дела. Християнската чистота не е просто избягване на злото, а стремеж към добро.
Джон Пайпър
Напредъкът е напрежение между понятието за съвършенство и идеята, че стремежът, а не намирането, е важен.
Джордж Зебровски
Напразно Сферата, в гласа си на гръм, повтори заповедта си за мълчание и ме заплаши с най-тежките наказания, ако продължа. Нищо не би могло да спре потока на моите екстатични стремежи. Може би аз бях виновен; но наистина бях опиянен от последните проекти на Истината, с които той самият ме беше запознал.
Едуин А. Абът
Щастието не винаги е чрез успеха. По същия начин постоянният стремеж към успех е сигурно нещастие. Но трябва да намерим баланса. Моите собствени мисли са, че родителството е много лично. И всички ние изпитваме огромна несигурност относно родителството. Какво ще мислят за нас след 20 години?
Ейми Чуа
Разбира се, аз съм първата демократично избрана жена президент в Африка и това повдига много очаквания. Тъй като представлявам стремежите на жените в цяла Африка, трябва да успея за тях. Трябва да държа отворена вратата за участието на жените в политиката на най-високо ниво. Това е едновременно смиряващо и вълнуващо.
Елен Джонсън Сърлиф
Има и случаи в живота, когато човек трябва да се втурне в стремеж към надежда.
Жан Жионо
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
12
Следваща