Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Песен" - страница 9
В трите минути, необходими за изпълнение на песента, аз съм уловен в един вълшебен свят на хармония и радост, истинска екстатична радост, където болезненият копнеж да бъда някъде другаде, извън този град, извън тази страна, извън това тяло и вън от този живот, се държи на разстояние.
Христос Циолкас
Той искаше песните, историите да спасят всички.
Шърман Алекси
Реалността на песните се заключава не в истински изказани мисли, а в истински изразени чувства.
Афанасий Фет
Ако песента удря по струната на сърцето на слушателя, то тя е истинска и права. В противен случай тя е ненужна парадна форма на блудникава мисъл.
Афанасий Фет
Изпълнителите на лоши песни винаги започват да аплодират първи.
Бинг Крозби
Писането на диалог е като писането на песен, което съм правил.
Брайън Азарело
- Хей, каква хубава песен! Дори нещо забравих. Кой е това, което казваш? - Това сме ние!!!
Брайън Лий О'Мали
Нямаше по-високо изкуство от музиката и по-чиста музикална форма от песента.
Вивиан Шотуел
Вече знам: най-щастливите игри са недоиграните, най-чистата любов е недолюбената, най-добрите песни - недоизпетите.
Виктор Астафиев
Не винаги е достатъчно да изпееш песен, да заснемеш клип и да почиваш на лаврите на това, което си направил. Нужно е постоянно да се движиш напред, да пееш по-добре, по-често, да изглеждаш млад - като цяло, да издържиш на конкуренцията.
Виктор Дробиш
Няма нито една струна в галактиката, която е способна да издаде по-добър звук, отколкото звукът в песента на човешката душа.
Владимир Мегре
И лъжата бива свята, като истината... Така майката пее на безнадеждно болното дете весела песен и се усмихва.
Гавриил Троеполски
Това са песните, които се получават. Всички те са свързани с неща, които ме вбесяват, за конфликта между доброто и злото. Някои хора правят зло на други без причина и аз искам да ги победя за това. Но мога само да викам в микрофона.
Дани Голдбърг
Чувствам се, че музиката има роля за събуждане на хората; може да е будилник или може да е приспивна песен.
Деби Райън
Една единствена песен в течение на три минути може напълно да измени химията на чувствата. Нищо в света не е способно на това.
Дейвид Геън
Традиционният хедонизъм ... се основаваше на прекия опит на удоволствието: вино, жени и песен; секс, наркотици и рокендрол; или какъвто и да е местният вариант. Проблемът от капиталистическа гледна точка е, че на всичко това има присъщи ограничения. Хората се насищат, отегчават ... Съвременният самоилюзорен хедонизъм решава тази дилема, защото тук това, което човек наистина консумира, са фантазии и сънища за това какъв би бил даден даден продукт.
Дейвид Грейбър
Ако искаш да станеш музикант, пиши хубави песни.
Деймън Олбърн
Но ние не сме човечество, ние сме само една култура - една култура от стотици хиляди, които са живели своята визия на тази планета и са изпяли своята песен. Ако човечеството се нуждаеше от промяна, тогава нямаше да имаме късмет. Но не човечеството трябва да се променя, просто... ние.
Дениъл Куин
Е, като автор на песни е наистина опасно да използваш думата любов в песен. Това е дума, която е била използвана в песни толкова милиони пъти преди и това е най-популярната тема, за която някога е писано.
Джак Уайт
Сърцето на автор на песни е чисто, когато имат желанието да продължават да ровят по-дълбоко в музиката. И неизменно, когато ровите по-дълбоко, това винаги ви отвежда в миналото.
Джак Уайт
Ако подчертаете една част от песента, тя банализира останалата част от музиката.
Джак Уайт
Беше наистина трудно да се намерят хора, които да дойдат и да свирят заедно на китара и да пеят и пишат песни. Така че това ме превърна в автор на песни по този начин, само за да мога да свиря с други хора.
Джак Уайт
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
12
Следваща