Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дейност" - страница 3
Предназначени са за упорит лов, който е комбинация от бягане и ходене. Това, което е вградено в този вид бягане, е усещане за удоволствие. Вие сте проектирани и изградени и перфектни за тази дейност и тя трябва да бъде приятна и забавна.
Кристофър Макдугъл
Понякога си мисля, че гимназията е една дълга мъглява дейност: ако си достатъчно здрав, за да преживееш това, те ще ти позволят да станеш възрастен. Надявам се, че си заслужава.
Лори Халсе Андерсен
Трябва да действаме в тази кампания изключително активно. Само по този начин по-слабата страна може да се справи с по-силната; тя трябва да развива активна дейност там, където й липсва сила. Една отбранителна кампания може да бъде успешна само ако се провежда агресивно в подходящото време. Наполеон никога не е чакал неговият противник да се приготви, а го е удрял с първия възможен удар.
Стоунуол Джаксън
Основните дейности на мозъците е да правят промени в себе си.
Марвин Мински
Главното ми удоволствие и единствената дейност през целия ми живот беше научната работа, а вълнението, причинено от това, ми позволява да забравя за известно време или напълно да премахна постоянното си лошо самочувствие.
Чарлз Дарвин
Истинският интерес се проявява, когато азът се идентифицира с идеи или обекти, когато намери в тях изразни средства и те се превърнат в необходимата форма на гориво за неговата дейност.
Жан Пиаже
Целта на философията е логичното проясняване на мислите. Философията не е теория, а дейност.
Лудвиг Витгенщайн
Войната е върховно изпитание за човека, през което той израства до висоти, никога недостигани при каквато и да е друга дейност.
Джордж Патън
Изследователската страна на академичния живот често се разглежда отвън като самостоятелна и понякога самотна дейност. Всъщност е точно обратното: обща дейност в значителна част, където взаимодействието и обменът пораждат идеи и критики към тях.
Майкъл Спенс
Силата за споделяне вече е превърнала някога самотните дейности в социални поводи.
Мелинда Блау
Планирайте внимателно напредъка си; час по час, ден по ден, месец по месец. Организираната дейност и поддържаният ентусиазъм са изворите на вашата сила.
Пол Майер
Преподаването е това, което технически е известно като полиморфна дейност; то буквално приема много различни форми.
Пол Хърст
Съществува пропаст между знанията, уменията или състоянието на ума на обучаемия и това, което той трябва да научи, която според мен всяка преподавателска дейност трябва да се стреми да преодолее, ако иска да заслужи този етикет. Следователно дейностите по преподаване трябва да се извършват на ниво, където ученикът може да поеме това, което е предназначено да научи.
Пол Хърст
Ако е така, че нашите дейности зависят от това как ние самите ги виждаме, какво вярваме за тях, тогава ако имаме луди, размити идеи за преподаването, вероятно ще правим луди и неясни неща в тяхно име.
Пол Хърст
Едната страна на службата е служенето, но другата страна е създаването на пространство в себе си, където възможностите да дадеш най-доброто от себе си стават осъществими. Ако се освободите от собствената си принуда и алчност от нещата, към които сте обусловени от вашата култура, тогава по-архетипните, по-универсално валидни, по-човешки, по-състрадателни, по-мъдри дейности и мисли могат да дойдат в ума ви и можете да им се посветите по-пълно.
Рейф Мартин
Даването на подаръци на другите е фундаментална дейност, толкова стара, колкото и самото човечество. И все пак в съвременния сложен свят подробностите за даването на подаръци могат да бъдат изключително предизвикателни.
Андрю Уейл
Аз съм особен фен на интегративното упражнение - тоест упражнението, което се случва в хода на извършването на някаква продуктивна дейност като градинарство, колоездене на работа, правене на проекти за подобряване на дома и така нататък.
Андрю Уейл
Най-често срещаното възражение, което чувам за ходене като упражнение, е, че е твърде лесно, че само потни, напрегнати дейности предлагат реални ползи. Но има изобилие от доказателства, че редовното, бързо ходене е свързано с по-добро здраве, включително по-ниско кръвно налягане, по-добро настроение и подобрени съотношения на холестерола.
Андрю Уейл
В много по-рано класифицирани документи, свързани с дейности в базата, думите "Зона 51" са удобно затъмнени. Винаги има евфемизъм за това - като "изпитателното съоръжение" или "базата" - но никога "Зона 51".
Ани Джейкъбсън
Най-ранната известна писменост вероятно се е появила в Южна Месопотамия преди около 5000 години, но през по-голямата част от записаната история четенето и писането остават сред най-елитните човешки дейности: провинция на монарси, свещеници и благородници, които запазват за себе си привилегията на трайни думи.
Том Чатфийлд
Не мога да живея без дейност; Не мога да бъда заседнал.
Феран Адриа
Вродените таланти са като диви растения и трябва да се отглеждат с помощта на научени дейности.
Френсис Бейкън
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
12
Следваща