Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дейност" - страница 12
Една от най-често срещаните причини за неуспеха на впусналите се за първи път в делова дейност е недостатъчният резервен капитал, който да поеме като буфер сътресенията от допуснатите грешки.
Наполеон Хил
Най-практичният метод за овладяване на мисълта е навикът непрестанно да я ангажирате с дейност според предварително определен план.
Наполеон Хил
За един човек с нравствено чувство собственото му съществуване винаги би изглеждало празно и незначително без утешителната мисъл и окрилящата илюзия, че и той като отделна единица може със стремежите и дейността си да допринесе нещо за общото нравствено усъвършенстване на света.
Стефан Цвайг
Всичко това води до потресаващо прозрение: с помощта на високоразвитата умствена дейност, чрез която сме се наложили като господстващ вид, ние сме създали и сред, която е толкова сложна, бързо развиваща се и препълнена с информация, че ни се налага все повече да се справяме с нея със средствата на животните, които преди толкова време сме надминали.
Робърт Чалдини
Дейността ми през годините се е развивала в няколко сродни и все пак разграничени една от друга области: литературно творчество, превод на художествена литература, литературоведски изследвания, литературна критика, преподаване на литература. Това многообразие непрекъснато ме е зареждало с идеи и настроение за работа. Днес ме потупаха по рамото и ми казаха: все пак "цялостният ти принос" не е за изхвърляне. И което е особено съществено, обявиха този принос за влог в българската книжовна култура. Това не е малко признание за човек, който често се е бъхтал на границата между езици и култури, но нито за миг не е имал съмнение, че всичките му усилия са за благото на родната култура.
Александър Шурбанов
Предишна
1
...
9
10
11
12
(Текуща)
Следваща