Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Общност"
Идентичността на хората като индийци, като азиатци или като членове на човешката раса сякаш отстъпва - съвсем внезапно - на сектантска идентификация с индуистки, мюсюлмански или сикхистки общности.
Амартя Сен
Аз съм отражение на общността.
Тупак Шакур
В общността на глупаците има една част, наречена лицемери, които непрестанно се учат да лъжат себе си и другите, но повече другите, а в действителност лъжат повече себе си, отколкото останалите.
Леонардо да Винчи
Чудя се дали другите кучета мислят, че пуделите са членове на странна религиозна общност.
Рита Ръднър
Във всяка общност има работа за вършене. Във всяка нация има рани, които трябва да се лекуват. Във всяко сърце има силата да го направи.
Мариам Уилямсън
Втора характеристика на нашето време е разпространението на национализма. Това все още се разпространява, засягайки нови общности, по-периферните региони и така наречените изостанали народи.
Емили Грийн Болч
Мисля, че е позор за международната общност, че допуснахме толкова много конфликти да замръзнат и не полагаме сериозни усилия да ги разрешим.
Марти Ахтисаари
Така наречените расови характеристики всъщност изобщо не са расови, а се дължат на историческия опит на въпросните общности.
Арнолд Джозеф Тойнби
Хората могат да се противопоставят на несправедливостта, но само общността може да раздаде правосъдие.
Джим Корбет
Независимо за кого се молите, по време на война нашите преживявания като общност и като майки са еднакви.
Лейма Гбоуи
Големите общности от хора са невменяеми.
Вирджиния Улф
Човекът е преди всичко творец. А братство може да се нарече само общност от хора, които се трудят заедно.
Антоан дьо Сент-Екзюпери
Конфликтът не е неизбежен, но разоръжаването е... сега всички приемат, че ако има неизпълнение от страна на Саддам, международната общност трябва да действа, за да наложи своята воля.
Тони Блеър
Лейбъристката партия е демократична социалистическа партия. Той вярва, че със силата на нашите общи усилия постигаме повече, отколкото постигаме сами, за да създадем за всеки от нас средствата за реализиране на истинския си потенциал и за всички нас общност, в която силата, богатството и възможностите са в ръцете на мнозина, а не на малцината.
Тони Блеър
Не може да има свобода за общност, на която липсват средствата за откриване на лъжи.
Уолтър Липман
Светът е общност от организми.
Алфред Норт Уайтхед
Много съм щастлива, че имам много сплотена общност от приятели и подкрепящо семейство и досега никой не е продал и една история за мен.
Сиена Милър
Мисля, че никога не мислите за голям град като за сладък или за общност, но има градове, които мисля за очарователни и специфични и интересни градове. Сега живея в един, Чарлстън.
Ан Ривърс Сидънс
Силата на общността да създава здраве е далеч по-голяма от всеки лекар, клиника или болница.
Марк Хаймън
Ние сме устроени така, че обикновените действия на доброта, като даряване за благотворителност или изразяване на благодарност, имат положителен ефект върху дългосрочното ни настроение. Ключът към щастливия живот, изглежда, е добрият живот: живот с устойчиви взаимоотношения, предизвикателна работа и връзки с общността.
Пол Блум
Всяка общност трябва да спечели и задържи доброволното присъединяване на своите членове. Не се налага модел на всички и резултатът ще бъде един модел, ако и само ако всички доброволно решат да живеят в съответствие с този модел на общност.
Робърт Нозик
Аз вярвам, че възрастните жени имат огромна стойност за своите семейства, общността, страната им и света.
Сали Фийлд
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
12
Следваща