Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Стая" - страница 4
Ако пътувате твърде често, всъщност се сблъсквате лице в лице с това, от което се опитвате да избягате. Имам чувството, че когато пътувам сам, понякога е като да съм затворен в хотелска стая със собствения си най-лош враг.
Саймън ван Буй
Осъзнавам, че когато се изнесох от къщата на баща ми, го шокирах и уплаших, защото имах нужда от собствена стая, от мое собствено пространство, за да преоткрия себе си.
Сандра Сиснерос
Държа нощна лампа включена, защото през нощта стаята ми е толкова пълна, че не мога да заспя!
Силвия Браун
В продължение на няколко хиляди години жените нямаха история. Бракът беше нашето призвание, а кротостта - нашата добродетел. През последния век, в заекваща последователност, ние получихме глас, глас, стая, собствено игрално поле. Декоративно или предизвикателно, сега подхождаме към това, което със сигурност се квалифицира като последната граница.
Стейси Шиф
Един ден посетих един човек, който е направил богатство като брокер. Той седеше в офиса си с компютъра си. Наемам хора от тук и сключвам сделки от тази стая, каза ми той. След това ме заведе в търговската зала. Никой не говореше с никой друг, мястото беше тихо като гробница, всички седяха там и гледаха своите терминали - страхотна дума, терминал. Казвам ви, това ме плаши.
Стъдс Търкъл
Рок звездите получават ключове от стаи, а аз визитки.
Томас Фрийдман
В годишника на колежа има снимка на общежитието ми като най-объркана, най-отвратителна стая в кампуса в Харвард, където бях студент.
Брайън Грийн
Мисля, че лъжата, която сме казали на хората на пазара, е, че една диплома ти дава работа. Диплома не ти дава работа. Това, което ви дава работа, е способността да се вкарате в тази стая и да стиснете ръка и да погледнете някого в очите и да имате умения на хората. Това са нещата, които карат хората да станат успешни.
Дейв Рамзи
Познаването на себе си сега изисква разбирането, че съзнателният човек заема само малка стая в имението на мозъка и че той няма малък контрол върху създадената за вас реалност.
Дейвид Игълман
Ако имате двадесет момчета в стаята и просто вкарате едно момиче, вие променяте цялото настроение и всички свирят по различен начин.
Джак Уайт
Никога не искаш да бъдеш най-белият чернокож човек в една стая.
Джордан Пийл
Майка ми, която умря млада, ми предаде склонността към туберкулоза, лесно възбудимият баща, е набожен до фанатизъм потомък на старинен род, посеял в мен семената на безумието... От момента на раждането ми, ангелите на тревогата, безпокойството и смъртта винаги са били около мен... Често съм се събуждал през нощта, оглеждайки стаята и питайки себе си: "В ада ли съм?"
Едвард Мунк
Колко силно могат да цъкат часовниците могат, когато една стая е празна, а човек е сам!
Еми Лоуел
Няма нищо по-тайнствено, от телевизор, който работи в празна стая, а още по-странно, човек, който разговаря сам със себе си, и жена, която мечтае за нещо, стоейки до печката.
Жан Бодрияр
Създавате свят далеч от дома и правите нови стаи за себе си. Но когато се приберете у дома в старите си стаи, светът, който сте създали за себе си, престава да бъде истински. Изглежда всичко се руши. Всеки, който е изпратен в интернат, може да го разбере.
Колм Тойбин
Години наред мразех себе си. Покрих огледалата в къщата си. Буквално не исках да има огледало в стаята ми.
Кристина Ричи
Намирам да преподавам – харесва ми, но ми е много трудно просто да влизам в класната стая и да се изправя пред учениците.
Лидия Дейвис
Взех решението, че не искам да прекарвам живота си в стаи и да пиша за стаи, или да правя книги, които са проучени конструкции. Мисля, че трябва да излезеш и да го изживееш. Авторите на трилъри и жанрове изглежда разбират това.
Лорънс Озбърн
Мразех снегът, особено когато бях на улицата. Но ако погледнете снега през прозореца на топла стая, тогава ще започнете да го оценявате.
Маржан Сатрапи
Ако в стаята има слон, запознай се с него.
Ранди Пауш
Ние често сме най-самотни сред хората, отколкото в тишината на своите стаи.
Хенри Дейвид Торо
По-добре да си вкъщи в стая и градина с грозни хора, отколкото да принадлежиш на непознати.
Херта Мюлер
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
12
Следваща